Vien 60 km attālumā no Rīgas vīrietis mežā aci pret aci sastopas ar lāceni un lācēniem: baisais brīdis nofilmēts ar mobilo telefonu

Foto – Pexels

Sociālajos tīklos šajās dienās izplatījies satraucošs video – tajā redzams vīrietis, kurš mežā negaidīti satiekas ar lāceni, kura ir kopā ar lācēniem. Parādījusies informācija, ka tas nofilmēts Valgumā, kas atrodas tikai 60 kilometrus no Latvijas galvaspilsētas Rīgas.

Lāči, kā zināms, ir spēcīgi, liela izmēra plēsēji, kam ir ļoti spēcīgs, masīvs un muskuļots ķermenis. Lāči ir sastopami daudzās pasaules daļās: Eiropā, Amerikā un Āzijā. Viņi dzīvo dažādās dzīvesvietās, pārsvarā tomēr mežos, bet atkarībā no ģeogrāfiskā stāvokļa un klimata, lāči var mitināties arī kalnos, tundrās un pat tuksnesī.

Lāči, kā jau minēts, ir plēsēji, un tie barojas ar citiem dzīvniekiem, arī liela izmēra dzīvniekiem, piemēram, briežiem. Bet tie var baroties arī ar sēnēm un ogām, ja tobrīd nav pieejams cits barošanās veids.

Lāči var dzīvot dažādi – gan vieni paši, gan baros, atkarībā no teritorija un barības pieejamības. Tomēr bieži vien lāči veido “ģimenes” barus, un visbiežāk tā ir lācene ar lācēniem. Savu dzimumbriedumu šie dzīvnieki sasniedz vien tikai 3 gadu vecumā. Un lāču mātītēm vienu reizi gadā ir “meklēšanās” laiks, pēc kā pasaulē nāk 1 līdz 4 lācēni, kas ilgu laiku aug un dzīvo kopā ar lāceni.

Foto – Pexels

Jāpiebilst, ka lāči ir svarīga ekosistēmas daļa, jo tie palīdz kontrolēt citu dzīvnieku populāciju un saglabā bioloģisko daudzveidību.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Tomēr dažkārt lāči var būt sastopami arī cilvēku apdzīvotos reģionos, un tas var radīt dažādus konfliktus, it īpaši, ja lāči tobrīd ir kopā ar lācēniem – šādos gadījumos lācene var būt neprognozējama.

Un tieši šādā situācijā bija nokļuvis kāds vīrietis no Latvijas, kurš ar mobilo telefonu nofilmēja gan lāceni, gan lācēnus, un bija pat spiests dzīvniekus sākt aizbiedēt. Jāpiebilst, ka Latvijā lāču medības nav atļautas.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment