“Tuvākās dienas būs Īsts murgs!” Meteorologi steigšus paziņo, kāds laiks Patiesībā gaidāms

Nākamajās nedēļās Latviju sagaida būtisks gaisa temperatūras kritums, kas norāda uz izteiktu pavasara pārmaiņu sākumu. Jaunākie meteoroloģiskie dati atklāj, ka siltuma vilnis, kas bija pēdējo laiku, ir zaudējis savu spēku, un aukstais rietumu vējš sāks dominēt mūsu laika apstākļos.

Šīs izmaiņas varētu turpināties līdz pat aprīļa beigām, paredzot mitras un vēsas dienas. Tas norāda uz nepieciešamību sagatavoties arī turpmākai nepatikšanu gadījumu riskam. Siltām jakām un zābakiem var būt nepieciešama ilgāka izmantošana, neaizmirstot par lietusmēteli un lietussargu, kas kļūs par obligātu pavadoni mūsu ikdienas pārvietošanās laikā.

Kopumā, pavasara gaisotne turpina mētāties starp vēsu un maigu nokrāsu, kurā dominē nestabilitāte un neskaidrība par nākamajiem laika apstākļiem. Jau nogalē mūs gaida pastiprināti ziemeļu vēji, kas turpinās pūst pār mūsu apgabalu, atnesot līdzi aukstāku gaisu. Meteoroloģiskie dati paredz naktīs temperatūras diapazonu no -3 līdz +3 grādiem pēc Celsija, padarot naktis ievērojami vēsākas un aukstākas.

Sestdienas naktī dažās Ziemeļvidzemes vietās temperatūra varētu krist pat līdz -5 grādiem, radot potenciālus salnu un ledus veidošanās apstākļus. Šādas laika izmaiņas mudina sagatavoties ar siltām apģērbu slāņiem un nodrošināt transportlīdzekļus ar atbilstošām riepām, lai samazinātu braukšanas riskus.

Kopumā, tuvojošajā nākamnedēļas nogalē mums būs jāstiprina savas spējas mazināt aukstā vēja skārienus un jābūt gataviem uzņemties visus ar to saistītos izaicinājumus, lai nodrošinātu drošību un komfortu.

Pavasara nakts aukstums un dienas siltums bieži vien atšķiras, izceļoties ar savu nepatīkamo aukstumu, kas liek mums pielāgoties nepastāvīgajiem laika apstākļiem. Nakts laikā termometri rādīs temperatūras robežās no -1 līdz +3 grādiem pēc Celsija, veidojot vēso un aso gaisu.

Vai atbalsti tik stingru likumdošanu, kad atņem tiesības, ja tiek pārsniegts ātrums par 30 km/h

Bet, kad rītausma iestājas, saules starus sasilšana sāk veidot to siltuma sniegu, kas atnes gaismu un pavasara smaržu. Diennakts laikā temperatūra varētu pieaugt pat par 4 līdz 10 grādiem, radot patīkamu siltuma sajūtu. Svētdien pat varētu būt vēl siltāka diena, jo temperatūra varētu pārsniegt iepriekšējās dienas vērtības par dažiem grādiem.

Tomēr meteorologi jau agrīnā posmā ir norādījuši, ka mūs gaida vēl nepatīkamākas situācijas un lūk kāpēc…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment