Zinātnieki izpētījuši jaunus atklājumus par to, kur varētu slēpties citplanētieši

Viņa arī paskaidro, kāpēc citplanētiešiem būtu ideāli slēpties, piebilstot: “Jūs vēlaties planētu, kas atrodas brīnišķīgā vietā, kur ir piemērota šķidra ūdens temperatūra.”

Lai gan šāda veida planētas var šķist unikālas, tās patiesībā ir izplatītas ap blāvajām mazajām M pundurzvaigznēm, kas veido aptuveni 70% no zvaigznēm.

Pētījums, kas tika veikts, bija noskaidrot, vai uz plūdmaiņu bloķētām planētām ir ilgtspējīgi dzīves apstākļi. Pētnieki simulēja vairāku eksoplanetu klimatu un analizēja temperatūru, vēja modeļus un radiācijas iedarbību.

Tas iezīmēja “īsto” zonu ap šo planētu terminatoru, kas varētu saturēt šķidru ūdeni, kas nozīmē, ka dzīvība varētu izdzīvot šajās zonās. Tomēr tas bija tikai gadījums, kad uz planētas bija daudz zemes, kas varēja uzturēt ūdeni un citus šķidrumus.

Lai gan, ja ūdens būtu par daudz, tas iztvaikotu un pārklātu virsmu biezā tvaiku mākonī. Tas ietekmētu terminatora zonas temperatūru un padarītu to vairs nederīgu.

 

Pētījuma līdzautore Dr Aomawa Shields savā paziņojumā min: “Ja uz planētas ir daudz zemes, scenārijs, ko mēs saucam par “terminatora apdzīvojamību”, var pastāvēt daudz vieglāk.

“Šie jaunie un eksotiskie apdzīvojamības stāvokļi, ko atklāj mūsu komanda, vairs nav zinātniskās fantastikas lieta.”

Lasi vēl: Nabadzība un nestabilitāte: divas zodiaka zīmes līdz gada beigām saskarsies ar finansiālām problēmām

Dr Lobo noslēdz paziņojumu, norādot, ka šis pētījums “palielina mūsu iespējas tuvākajā nākotnē atrast un pareizi identificēt apdzīvojamu planētu”.

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">블랙잭</cite>

    Valuable information. Lucky me I found your site by chance, and I am shocked why this accident
    did not happened in advance! I bookmarked it.

    Also visit my homepage 블랙잭

Leave a Comment