Ziema gaidāma ļoti barga: Izskan pirmās prognozes Latvijā jau drīzumā par gaidāmo sniegu

Izskan pirmās prognozes Latvijā jau drīzumā par gaidāmo sniegu. Tiek minēts, ka Latvijā gaidāma ļoti barga ziema un skarbi sniegputeņi ātrāk nekā parasti. 

Bukšs savas prognozes gūst no novērojumiem dabas pasaulē, kas liecina par ziemu, ko raksturo silta temperatūra un bagātīgs nokrišņu daudzums.

Turklāt Bukšs sākotnēji savu ziemas prognozi atklāja Bērtuļa dienā. 24. augustā mēs atzīmējam Bērtuļa dienu, kas iezīmējas ar pirmo rudens ziedu pumpuru un ziedu rašanos, kas notiek trīs dienas pirms Pīlājām.

 

Šis notikums ļoti atgādina iepriekšējā (2022.) gada notikumus, tādējādi norādot uz gaidāmo ziemu, ko raksturo daudz nokrišņu un atkusnis. Ziedošu vītolu klātbūtne ļāva Bukšai veikt vēl vienu prognozi.

Apmēram pirms gada, 2022. gadā, tuvojoties vasaras sezonas noslēgumam kalendārā…

Tāpat arī šogad, konkrēti 25. augustā, īve sāks parādīt savus sākotnējos rudens pumpurus un ziedus. Parasti tiek uzskatīts, ka ziedu klātbūtne uz īves zariem vasaras beigās norāda uz maigu un ilgstošu ziemu.

Lasi vēl: Kāda Latvijas iedzīvotāja: Nopirku ”Maximā” šo produktu, attaisu, bet tur divi acu pāri uz mani skatās…”

Tomēr kādā ārzemju portālā stāsta, ka šī gada ziema būšot ļoti barga un pilna ar spēcīgiem sniegputeņiem un vējiem. Atliek mums tikai gaidīt un skatīties.

Arī interesanti:Mūžībā devies bijušais izglītības iestādes vadītājs: Viņš bija notiesāts par kukuļa izspiešanu un izsludināts meklēšanā

Leave a Comment