Zeltainais Augusts jau stāv pie sliekšņi, sniedzot daudz patīkamu dāvanu – kuras ir veiksmīgākās augusta dienas?

Ko šajā dienā nav ieteicams darīt

Bija uzskats: jo vairāk cilvēks šajā dienā ēdīs, jo mazāk naudas viņam būs makā. Tāpēc centāmies nepārēsties.

Tika uzskatīts, ka mīlestības attiecības, kas sākās šajā dienā, pavadīs daudz strīdu un konfliktu. Tāpēc 31. jūlijā labāk atturēties no nopietnu soļu speršanas personīgajā dzīvē.

Nav vēlams izrādīt satraukumu, trauksmi un nepacietību, tas var slikti ietekmēt darbu un finansiālo stabilitāti. Šajā dienā nevajadzētu apspriest ģimenes plānus un svarīgas lietas – visi centieni tos īstenot var būt velti.

Šajā dienā cilvēki nekrāsoja matus, lai izvairītos no nevēlamām pārmaiņām dzīvē. Tomēr jūs varat griezt matus. Mājas uzkopšanas laikā nav ieteicams izmantot slotu, jo jūs varat netīšām aizslaucīt veiksmi un labklājību.

Saka, ka 1.augustāar slotu māju nedrīkst slaucīt.

Jūs nevarat iet tvaika pirtī ar krustu ap kaklu. Lai sevi pasargātu, pirms ieiešanas jāiemet olītis ar uzrakstu “Sasodīts!” Arī uz šo dienu viņi centās neiet uz pirti vieni, īpaši pēc saulrieta un pēc “trešā pāra” (trešā ieiešana pirtī).

Lasi vēl: Laikapstākļi uz Zemes kļūst aizvien dīvaināki un dīvaināki – kā tas skars mūsu valsti?

Iestājoties tumsai, viņi negāja ārā, ja vien nebija absolūti nepieciešams – viņi ticēja, ka naktī pēc šīs dienas ļaunie gari izspēlēs palaidnības.

Pazīmes par 1.augustu

Laikapstākļi jūlija pēdējā dienā ļauj spriest par gaidāmā rudens dabu. Tādējādi silts un sauss laiks liecina, ka rudens būs maigs. Ja diena ir karsta, decembrī jārēķinās ar salnām. Dzeltējošs zaļums uz bērziem brīdina par agru rudeni.

Bērzam lapas kļūst dzeltenas – rudens būs agrs. Ja egļu galotnes ir kaisītas ar čiekuriem, sals atnāks tikai janvārī. Mušas kļūst kaitinošas un kož – slikti laikapstākļi.

Gubmākoņi lielos ”klučos” – pastiprināsies vējš. Bites neslēpjas, kad parādās tumši mākoņi – slikts laiks paies garām.

 

Leave a Comment