Gardāk par kartupeļiem un kāpostiem – zirņu pīrāgi; Ir gan vairākas detaļas, kuras jāievēro

Vai vēlaties sevi palutināt ar kādu mājās gatavotu gardumu? Pagatavojiet brūngani ceptus pīrāgus ar zirņiem un dārzeņiem, kas noteikti patiks jūsu ģimenei  ar maigāko mīklu un aromātiskāko pildījumu.

Jūsu radinieki būs sajūsmā, nobaudot šādu sātīgu un garšīgu ēdienu.

Lai zirņu pildījums būtu veiksmīgs, pamēģiniet pievienot 2 nelielas ķiploka daiviņas, kas saspiestas ar presīti. Spēcīgākai garšai var pievienot arī sasmalcinātus garšaugus (pētersīļus vai dilles).

Kā ātri pagatavot ceptus pīrādziņus ar dzelteniem zirņiem.

Vislaikietilpīgākā ir pildījuma sagatavošana. Tāpēc mēs iesakām iepriekš iemērkt zirņus. Atstājiet tos uz nakti ūdenī (vēsā vietā). No rīta sāciet gatavot pīrāgus.

Precīzas sastāvdaļas būs raksta beigās!

 

Pagatavošana

Sausos zirņus labi noskalojiet. Ielieciet tos katliņā. Zirņus pārlej ar aukstu ūdeni. Tam jābūt apmēram 3 cm virs zirņiem. Atstājiet zirņus iemērkt uz 8 stundām.

Izmetiet zirņus uz šķīvja. Noskalojiet tos un pārberiet tīrā katliņā. Ielej tajā 1 litru tīra ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Notīriet putas. Vāriet zirņus 60 minūtes, ik pa laikam tos samaisot.

Lasi arī: Zeltainais Augusts jau stāv pie sliekšņi, sniedzot daudz patīkamu dāvanu – kuras ir veiksmīgākās augusta dienas?

Pēc garšas pievieno sāli un samaisa. Vāriet zirņus vēl 10 minūtes. Pēc tam noņem no karstuma un saberž ar āmuru līdz viendabīgai masai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment