Gardāk par kartupeļiem un kāpostiem – zirņu pīrāgi; Ir gan vairākas detaļas, kuras jāievēro

Nomizo burkānus. Sarīvē tos uz rīves ar lieliem caurumiem. Sīpolu nomizo. Sasmalcina smalki. Apcep dārzeņus uzkarsētā pannā ar 20 ml saulespuķu eļļas uz vidējas uguns.

Pēc 7 minūtēm dārzeņus izņem no plīts. Pievienojiet tos zirņu putrai. Ieberiet sāli un maltus melnos piparus. Visas sastāvdaļas samaisa līdz viendabīgai masai.

Pagatavosim mīklu. Dziļā traukā ielej 200 ml silta ūdens. Tajā izšķīdina sauso raugu. Ieber cukuru un 0,25 tējkarotes sāls. Visu samaisa. Atstājiet maisījumu uz 15 minūtēm istabas temperatūrā.

Raugam pievieno izsijātus kviešu miltus. Visu samaisa. Ielej 25 ml saulespuķu eļļas. Mīca viendabīgu mīklu. Pārklājiet to ar pārtikas plēvi un turiet siltumā 60 minūtes.

Mīklu mīca uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. Izveidojiet no tās bumbu. Mīklu sadala nelielos gabaliņos, kurus izvelkam bumbiņās. Gabaliņus pārklājam ar dvieli. Atstājiet tos virtuvē uz 20 minūtēm.

Izrullējiet mīklas bumbiņas plakanās kūkās. Plakano pīrādziņu vidū liek zirņu pildījumu. Sagriež tortiljas malas, lai veidotos glītas pīrādziņi.

Uzkarsē pannu ar saulespuķu eļļu. Apcep pīrādziņus no abām pusēm, līdz tie apbrūnē, uz vidējas uguns. Liek tos uz papīra dvieļa, lai notīrītu lieko taukus.

Lai padarītu pīrādziņus vēl apetīti rosinošākus, apcepiet tos elļā. Lai to izdarītu, katliņā vai pannā ar biezu dibenu ielejiet lielu daudzumu saulespuķu eļļas. Uzkarsē to. Pēc tam karstajā eļļā iemērciet pa vienam pīrādziņam.

 

Sastāvdaļas

Dzeltenie zirņi – 230 g
Burkāni – 120 g
Sīpoli – 120 g
Sāls – pēc garšas
Melnie pipari (malti) – pēc garšas
Kviešu milti – 500 g
Raugs – 8 g
Cukurs – 1 ēd.k.
Saulespuķu eļļa – 160 ml

Leave a Comment