VUGD izplata nozīmīgu brīdinājumu visiem Latvijas tautiešiem konkrēti uz šo nakti

Sestdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsūtījis paziņojumu par gaidāmajā naktī uz svētdienu gaidāmo intensīvu sasalšanu.

Pēc dienesta sniegtā paziņojuma norādīts, ka vēlās vakara stundās Rīgā gaidāms ievērojams sals, gaisa temperatūrai prognozējot pazemināšanos no -20 līdz -21 grādam.

Pamatojoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĻMC) sniegto informāciju, tiek paziņots, ka naktī uz svētdienu nokrišņu nebūs.

 

Kā norāda VUGD, atsevišķām iedzīvotāju grupām, tostarp vecāka gadagājuma cilvēkiem, zīdaiņiem un bezpajumtniekiem, ir risks saslimt ar veselības problēmām.

Pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš, kas virzīsies uz austrumiem. Rietumu rajonos minimālā gaisa temperatūra būs no -14 līdz -19 grādiem, savukārt Kurzemes piekrastē būs no -9 līdz -14 grādiem.

Lasi vēl: Cienījamā vecumā aizsaulē devusies leģendāra aktrise; vairāk nekā 40 gadus ilga karjera uz skatuves

Austrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -20 līdz -24 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos gaidāma vēl zemāka temperatūra līdz -30 grādiem. Rīgā nakts stundās pārsvarā būs skaidrs un sauss laiks.

 

Leave a Comment