VUGD brīdina, ka šodien, 7. augustā, laikā no pulksten 18 šajā rajonā izplatīts sarkanais brīdinājums! Gaidāma vētra!

VUGD brīdina Latvijas iedzīvotājus, ka šodien, 7. augustā, laikā no pulksten 18 šajā rajonā izplatīts sarkanais brīdinājums! Gaidāma vētra!

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izplata brīdinājumu, informējot sabiedrību, ka 7.augustā laikā no pulksten 18:00 ir gaidāma intensīva nokrišņu zona, kas sastāv no lietus un pērkona negaisa.

Vētra šķērsos Aizkraukles reģionu. Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm vētras trajektorija veidosies no dienvidu virziena, konkrēti no Lietuvas robežas, tādējādi skarot Neretas apkaimes iedzīvotājus ar bargu laikapstākļu iestāšanos.

Lasi vēl: Latvijā izsludināts sarkanais ārkārtas brīdinājums! Lūdz iedzīvotājus palikt iekštelpās 

Arī šeit iespējama lielgraudu krusa, postošās vēja brāzmās var lūzt koku zari, ar vēju tikt pārvietoti vieglāki priekšmeti. Sagaidāmas arī intensīvas lietusgāzes, kas var izraisīt strauju ūdens līmeņa celšanos un teritoriju īslaicīgu applūšanu.

Negaisa laikā iespējami elektrotīkla bojājumi, traucēta elektroapgāde, apgrūtināta sabiedriskā transporta kustība.

Sarkanais brīdinājums nozīmē ļoti intensīvu hidroloģisku vai meteoroloģisko apstākļu prognozi. Līdz ar to aicinām konsekventi sekot līdzi hidrometeoroloģiskām prognozēm un ievērot sniegtos norādījumus. Turklāt mēs iesakām atturēties no došanās ārā, ja vien tas nav absolūti obligāti.

 

Leave a Comment