Viss sāksies jau šovakar un ilgs vairākas dienas – kā labāk sagatavoties šim daudziem izaicinošam laikam

Maija beigās Latvijas iedzīvotāji sagaidīs sarežģītu periodu. Šai ziņā jūtīgiem cilvēkiem šis periods būs ilgstošs un sarežģīts, tāpēc eksperti iesaka tam sagatavoties savlaicīgi.

 

Tātad kas gaidāms?

Spēcīga magnētiskā vētra! Magnētiskās vētras, kuras izraisa Saules aktivitāte, var ietekmēt Zemes magnētisko lauku, un tās var radīt izmaiņas cilvēku veselībā un labsajūtā. Ir vairākas teorijas, kāpēc daudzi cilvēki ir jūtīgi pret magnētiskām vētrām:

Elektromagnētiskā jutība: Daži cilvēki ir jūtīgāki pret elektromagnētiskajiem laukiem un to izmaiņām. Šie cilvēki var izjust galvassāpes, nogurumu, miega traucējumus un citas fiziskas vai psiholoģiskas problēmas magnētisko vētru laikā.

Ģeomagnētiskā aktivitāte un sirds ve***ba: Ir pētījumi, kas norāda uz saikni starp ģeomagnētisko aktivitāti un sirds ve***u. Palielināta magnētiskā aktivitāte var palielināt asi****dienu, ritma traucējumus un citas problēmas, īpaši tiem, kuriem jau ir ve****as problēmas šajā jomā.

Melatonīna ražošana: Magnētiskās vētras var ietekmēt melatonīna ražošanu organismā. Melatonīns ir hormons, kas regulē miega un nomoda ciklus. Izmaiņas melatonīna līmenī var izraisīt miega traucējumus, nogurumu un garastāvokļa svārstības.

Bioloģiskie ritmi: Cilvēka ķermenis ir pielāgojies Zemes dabiskajiem bioloģiskajiem ritmiem, ieskaitot tās magnētisko lauku. Izmaiņas magnētiskajā laukā var izjaukt šos ritmus, radot diskomfortu un citas problēmas.

Placebo efekts: Dažreiz cilvēku jūtīgums pret magnētiskām vētrām var būt psiholoģisks. Ja cilvēks tic, ka magnētiskās vētras viņu ietekmē, viņš var sākt izjust simptomus pat tad, ja nav tiešas fiziskas ietekmes.

Kad gaidāms maksimums

Ilgstošas magnētiskās vētras maksimums gaidāms 2024. gada 26. maijā.

Speciālisti un zinātnieki rūpīgi seko līdzi Saules izmaiņām, lai brīdinātu iedzīvotājus par tuvojošos magnētisko vētru, kas var izraisīt pašajūtas pasliktināšanos. Maija beigās Latvijas iedzīvotājus sagaida spēcīga ģeomagnētiskā vētra. Saskaņā ar ekspertu prognozēm šī dabas parādība sāksies sestdienas, 25. maija vakarā un ilgs līdz otrdienai, 2024. gada 28. maijam.

Cilvēkiem, kas ir jūtīgi no laikapstākļiem, vajadzētu būt īpaši uzmanīgiem. Magnētiskās vētras maksimums gaidāms 2024. gada 26. maijā, kad vētras stiprums sasniegs 4 balles. Visspēcīgāk ģeomagnētisko svārstību sekas izjutīs Latgales reģiona iedzīvotāji. Iespējama nespēks, vājums, galvassāpes, miegainība un apātija.

 

Tomēr tas vēl nav galvenais!

 

Šķir otru lapu lai uzzinātu vairāk

Leave a Comment