Viņi zināja par gaidāmo un kliedza: zinātnieks pastāsta par batiskafa “Titāns” pēdējo minūti

Batiskafa “Titāns” apkalpe, kas 18. jūnijā nogrima netālu no “Titānika” vraka, par gaidāmo nāvi varēja uzzināt minūti pirms liktenīgā sprādziena.

Šādu pieņēmumu izteicis spāņu zemūdeņu eksperts Hosē Luiss Martins, kurš sastādījis detalizētu katastrofas hronoloģiju. Pie kādiem secinājumiem nonācis zinātnieks, pastāstīsim šajā rakstā.

Kad pasažieri saprata, ka “Titāna” liktenis ir nolemts

Spāņu eksperts Hosē Luiss Martins pieļauj, ka batiskafā noticis strāvas padeves pārrāvums. Ja tā tas bija, tad, pēc eksperta domām, šajā gadījumā zemūdenes dzinējs būtu pilnībā sabojājies, un navigācijas sistēmas būtu pārtraukušas reaģēt uz kapteiņa komandām.

Zinātnieks pieņem, ka batiskafa darbības traucējumi notika 1,7 km dziļumā zem ūdens, un “Titāns” eksplodēja tikai 2,6 km dziļumā. Eksperts apliecina, ka avārijas kritiens aizņēmis aptuveni minūti, kuras laikā ekipāža jau zinājusi par nenovēršamo.

Šī versija apstrīd populāro priekšstatu, ka “Titāna” apkalpes n.ā.v.e bija tūlītēja.

 

Lasi vēl: “Lieliskas ziņas zemniekiem!!”- Iespējams, rapša un graudu audzētāji saņems valsts atbalstu

Kā “Titāns” nogrima dzelmē

Pēc eksperta teiktā, uzreiz pēc avārijas batiskafs apgāzies ap savu asi. “Titāns mainīja savu pozīciju un sāka krist vertikāli kā bulta,” saka Martins. Tiek pieļauts, ka tas noticis pasažieru masas dēļ, kuri negadījuma brīdī drūzmējās ap logu, vērojot ārā notiekošo.

Kad zemūdenes dzinēji pārstāja darboties, pasažieru kopējais svars, kas bija aptuveni 400 kg, izsita batiskafu no līdzsvara, kā rezultātā tas apgāzās un nokrita.

 

Ko pasažieri juta kritiena laikā?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment