Viltīgi padomi kā izdzīvot +35 grādu karstumā dzīvoklī, kurā nav kondicioniera

Veldzējieties dušā tik daudz, cik vēlaties

Ja jūsu ķermenis nespēj tikt galā ar siltuma apmaiņu, palīdziet tam ar vēsu vai kontrastējošu dušu bez straujām temperatūras maiņām (ja vien jums nav problēmu).

Svarīgi ir netraucēt ādas dabisko aizsargslāni un bieži mazgāties bez šampūniem un ziepēm – tikai tīrā ūdenī. Neaizstājams būs alvejas gēls (mitrina, mazina apsārtumu un kairinājumu, mazina saules sekas, atvēsina) un kokosriekstu eļļa (barojot) ķermenim.

Patiesībā pat nav nepieciešams katru stundu mazgāties dušā – pietiek ar aukstu ūdeni samitrināt seju un vietas, kur šķērso lielie asinsvadi – kaklu, elkoņu locītavas, plaukstas locītavu, zem ceļgala.

 

Ņemiet talkā ventilatoru 

Banāli, bet ventilators palīdzēs izkliedēt gaisu telpā, ātrāk iztvaicējot mitrumu no jūsu ķermeņa un tādējādi to atvēsinot. Lai panāktu labāku efektu, samitriniet dvieli ar ledus ūdeni un uzlieciet to virs restes. Ventilatora priekšā varat novietot sasaldētas ūdens pudeles.

Ir svarīgi uzturēt līdzsvaru un mitruma līmeni dzīvoklī pienācīgā līmenī. Sausā telpā ir grūti elpot, rodas galvassāpes un noguruma sajūta.

Pagājušajā gadā iegādājos mitrinātāju ar jonizācijas funkciju, ja sēdi un strādā ierīces tuvumā, karstums nav tik ļoti jūtams. Turklāt manam modelim ir vieta aromātiskajām eļļām – var pievienot piparmētru vai eikalipta, skujkoku ēterisko eļļu. Tas ir noderīgi elpošanai.

Dārzeņi, augļi un zaļā tēja

Karstumā labāk ir atteikties no kalorijām bagātiem karstiem ēdieniem un dot priekšroku sulīgiem dārzeņiem un augļiem. Gan aukstā, gan karstā zaļā tēja lieliski mazina karstuma sajūtu, taču otrais variants neizraisa kakla sāpes – tas ir būtisks pluss.

Minerālūdens, melnā tēja ar pienu vai kvass – arī labs variants, taču stipri gāzēti dzērieni neļauj cilvēkam remdēt slāpes. Saldējums ir ļoti kaloriska pilnvērtīga maltīte, un ar to nav vērts ļaunprātīgi pārtērēt, jo gremošanas laikā var nedaudz paaugstināties ķermeņa temperatūra.

Lasi vēl: WhatsApp pārstāvji paziņo, ka lietotne pārtrauks darboties 45 telefona modeļos

Aukstās zupas, salāti, apelsīni – ir svarīgi atcerēties par ūdens līdzsvaru organismā un izvairīties no dehidratācijas. Starp citu, cilvēks sastāv nevis no ūdens. Pārmērīgs ūdens patēriņš izraisa noderīgo sāļu izskalošanos un vēl lielāku organisma dehidratāciju. Ir svarīgi saglabāt līdzsvaru!

 

Leave a Comment