Vienkārši un ērti mājās pagatavojami Snickers – Arī garšo daudz labāk!

Uzreiz godīgi jāsaka, ka šis paštaisītais deserts tomēr atšķiras no oriģinālā Snickers – es to gatavoju ar medus nugu.

Tas ieguva tikai garšas ziņā, bet autentiskums tomēr pagriezās uz krietni labāku pusi un tagad garšo labāk nekā īstais Snickers. Fantastiski vai ne! 

Ēdienu gatavošana nav īpaši grūta – it īpaši, ja jums ir termometrs. Un šeit, starp citu, mums būs nepieciešams invertcukura sīrups, kuru pagatavot itin nemaz nav grūti.

Tad nu laiks ķerties klāt pie paša galvenā!

Sastāvdaļas 35-40 gabaliņiem: Pamats šokolāde (man bija 200 g piena un 100 g tumšās, tos sajaucu) 300 grami Nugai medus 130 grami cukurs 400 grami. Karamele grauzdēti zemesrieksti 175 grami sviests 75 grami cukurs 185 grami kondensētais piens 150 grami invertcukura sīrups vai kukurūzas sīrups 155 ml.

Recepte : Pārklājiet cepešpannu ar malu (manējā ir 22*33 cm) ar pergamentu. Pusi šokolādes izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Lej uz pergamenta un izklāj ar lāpstiņu.

Liek saldētavā, lai šokolāde ātri sacietē. Nougas vārīšana. Katliņā liek medu un cukuru un pievieno 50 ml ūdens. Liek uz plīts un uz vidējas uguns uzvāra. Gatavojiet līdz 135 grādiem uz termometra vai līdz pārbaudiet, vai nav mīksta bumbiņa ( iepiliniet nedaudz sīrupa tasē auksta ūdens – pilienam vajadzētu sacietēt, bet palikt mīkstam ).

Laiks ķerties klāt pārējam!

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment