“Vienīgais, uz ko cerēju, ka suņi aizvedīs pareizajā virzienā…” – latviete Norvēģijas ziemeļos piedzīvo trakas situācijas un paveic ko neiespējamu

Foto – ekrānuzņēmums

Norvēģijas ziemeļos, aiz polārā loka, no 7. līdz 16.martam norisinājās sarežģītākās un smagākās suņu sporta sacensības, kādas vien ir sastopamas Eiropā. Dalībniekiem ir jāveic distance ar suņiem pajūgā – pāri kalniem un lejām, 600 kilometru liels attālums. Sanita Vīksne no Limbažiem kopā ar astoņiem Aļaskas malamutiem šajās sacensībās piedalījās pirmo reizi, un pirmo reizi kļuva par sportisti no Baltijas, kas pieveica to, kas līdz šim nevienam nebija pa spēkam.

Sacensību “vidējā attāluma” klasi, kas ir 600 kilometru gara distance, uzsāka 67 dalībnieki no 11 pasaules valstīm, no kuriem tikai 35 dalībnieki sasniedza finiša līniju.

Sanitas Vīksnes Aļaskas malamuti ir viņas pašas audzēti – sievietei ir malamutu šķirnes audzētava “SVII Daragars”, un visi suņi dzimuši šajā audzētavā.

TV3 veidotajā sižetā Sanita, izejot pastaigā ar suņiem piemājas pļavā stāsta, ka sākumā suņus paņēmusi savam priekam, kā smejas, lai būtu džemperi un zeķes, ko adīt no malamutu vilnas, un tikai pēc tam viņa sākusi interesēties par suņu sportu.

Izpildi šo testu!

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Sanita stāsta, ka šie suņi viņai, protams, nav tikai sportam – tie ir dvēselei, šie suņi ir lieliski kompanjoni, un ļoti, ļoti mīl savu saimnieku.

Sacensības Norvēģijas ziemeļos, kurās Sanita ar suņiem piedalījās pirmo reizi, notiek jau 40 gadu, un tās ir Eiropā sarežģītākās un garākās distances. Sportiste stāsta, ka braukšanas kamanās šoreiz bijusi ļoti grūta, jo dienas laikā bija atkusnis.

Foto – ekrānuzņēmums

Viņa nenoliedz – sacensības bija izaicinošas, smagas un sarežģītas, pa dienu bijis tik silts, ka trase vairs nebija braucama ar kamanām, bet drīzāk bijusi “izšļūcama”, bet ceturtajā dienā vēl sācis diezgan stipri snigt.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment