“Vienīgais, uz ko cerēju, ka suņi aizvedīs pareizajā virzienā…” – latviete Norvēģijas ziemeļos piedzīvo trakas situācijas un paveic ko neiespējamu

Foto – ekrānuzņēmums

Atkušņa dēļ viņai nācies garākos pārbraucienus veikt nevis pa dienu, bet gan nakts laikā, un, galu galā, pēc vairākām gandrīz negulētām dienām, trešās dienas naktī viņa kamanās stāvējusi un jau aizmigusi. Viņa smejas, ka vienīgais, par ko domājusi un uz ko cerējusi, ka suņi viņu aizvedīs pareizajā virzienā.

Galu galā, Sanita kopā ar saviem suņiem 600 kilometru garo trasi finišēja 5 dienu un 2 stundu laikā, lai gan, diemžēl, daudzi sportisti bija spiesti izstāties dažādu problēmu dēļ. Visas trases laikā bija kontrolpunkti, kuros bija veteri*****rstam jāatrāda suņi – vai kāds nav savai***jis ķepu vai vēl kas noticis, un ne visi varēja trasi pabeigt.

Foto – ekrānuzņēmums

Sanita nenoliedz – distance ir ļoti sarežģīta, ļoti grūta, tāpēc visus tos, kas šķērso finiša līniju, neatkarīgi no laika, sirsnīgi sveic, jo viņi visi tiešām ir uzvarētāji.

Lasi vēl: Kāpēc suns dažkārt laiza atsevišķus svešiniekus, bet citus atkal nē – iemesls nav tas ko tu domā

Interesanti, ka Aļaskas malamuti tiek uzskatīti par salīdzinoši lēniem suņiem, tomēr viņai trasē esot izdevies apdzīt ne vienas vien kamanas, kuru vilcēji bija par ātrākiem un veiklākiem uzskatītie Sibīrijas haskiji. Tāpēc Sanitas loloto malamutu ātrā gaita daudziem konkurentiem bijis liels pārsteigums. Audzētāja un sportiste slavē savu šķirni un teic, ka malamuti ir ļoti, ļoti gudri suņi, kas ātri mācās.

Leave a Comment