Viena no Latvijas lielākajām bankām izplata svarīgu paziņojumu visiem saviem klientiem un ne tikai

Šī banka izplata svarīgu paziņojumu visiem saviem klientiem un ne tikai! Pārstāvji uzsver cik svarīgi ir lai šo informāciju izlasa pēc iespējas vairāk cilvēku. 

Bankas “Citadele” pārstāvji vēlas informēt sabiedrību, ka ir pieaudzis krāpniecisko darbību skaits, kuros iesaistītas personas, kas uzdodas par pazīstamu uzņēmumu pārstāvjiem, īpaši vērstas uz darba meklētājiem.

Bankas pārstāvji paziņo, ka krāpnieku mērķauditorija ir personas, kuras ievietojušas sludinājumus dažādās tiešsaistes platformās vai sociālo mediju tīklos.

Mēģinot pieteikties darbam, krāpnieki mudina upurus izveidot bankas kontu, pierunāt viņus atklāt savus pieteikšanās akreditācijas datus un pēc tam izmantot šo informāciju, lai nodrošinātu vairākus aizdevumus un veiktu pirkumus uz nomaksu.

Pēc tam personas maina klienta kontaktinformāciju, iemaksā kontā līdzekļus, ja tas ir nesen izveidots konts, un aktīvi ierosina pieteikumus vairāku ātro kredītu saņemšanai, kā arī pirkumiem uz nomaksu.

Lasi vēl: Priecīga ziņa: Šai Latvijas iedzīvotāju grupai ir palielināts pabalsts

Iegādātās preces tiek pasūtītas un piegādātas pakās, kuras pēc tam tiek pārdotas tālāk tieši tajās platformās, kur sākotnēji darba meklētāji ievietoja savus darba meklēšanas sludinājumus. Krāpnieciskie dalībnieki savos pirkumos īpaši vēršas pret elektroniskām vai citām ātri nopērkamām precēm.

 

COMMENTS

Leave a Comment