Vien 35 gadu vecumā reanimācijā mūžībā devusies izcila trenere

“Ņikuļina cirka” mākslinieces nāvi izraisīja onkoloģijas saslimšana. Anastasijai Stikanai-Fedotovai bija tikai 35 gadi.

Naktī uz 14. oktobri kādas Maskavas kl**ikas reanimācijas nodaļā nomira “Ņikuļina cirka” māksliniece Anastasija Stikana-Fedotova. Par traģēdiju paziņoja Vernadska prospektā esošā Lielā Maskavas Valsts cirka ģenerāldirektors Edgards Zapašnijs.

“Nastja nespēja uzveikt vēzi, kas tika atklāts, kad bija jau smagā stadijā. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Nastjas vecākiem un visai cirka ģimenei. Dusi mierā”, – norādīja Zapašnijs. Anastasija dzimusi 1987. gada 17. septembrī.

Viņa bija slavenās cirka treneru Fedotovu dinastijas pārstāve trešajā paaudzē. Viņas vecvecāki ir pazīstami eksotisko dzīvnieku dresētāji, Ļeņina komjaunatnes balvas laureāti, Krievijas nopelniem bagātie mākslinieki Ļubova un Boriss Fedotovi. 1980. gadā viņi izveidoja leģendāro “Sveika, pasaule!”, kurā piedalījās 18 dzīvnieku sugas. Viņi bija pirmie pasaulē, kuri spēja iejāt Prževaļskas sugas savvaļas zirgu.

Anastasijas vecāki ir Krievijas nopelniem bagātie mākslinieki Jeļena Fedotova un Sergejs Ņesterovs, kuri vada Krievijā populāro cirku “Safari”, kas zināms ar eksotisku dzīvnieku piedalīšanos.

Lasi vēl: 72 gadu vecumā Mi**s slavens aktieris, kuru mēs vienmēr atcerēsimies no šīs filmas

Nastja sāka strādāt arēnā no septiņu gadu vecuma. Kopā ar mammu viņa uzstājās akrobātu grupā. Tad meitene sāka apmācīt zirgus.

“Esmu neprātīgi iemīlējusies zirgos. Man nav tiesību atdot to, ko viņi man dod un par ko viņi mani ir radījuši. Tas ir pat vairāk nekā ģimene. Zirgi palīdz man sajust sevi, citus cilvēkus, atgriež mani dabā,” pirms trim gadiem intervijā vietnei “Jaunā Omska” sacīja Stikana-Fedotova.

 

Arī interesanti: 5 vārdi, kuri atnes nabadzību un problēmas ar naudu

Leave a Comment