VIDEO : Šādi izskatās jaunā parauga pases, ko sāk izsniegt jau no Šodienas

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde no 12. Februāra jeb šodienas sāks izsniegt pilnīgi jaunā paskata pases. Jāņem gan vērā, ka šobrīd pases maksās arī nedaudz dārgāk, nekā iepriekš, tas gan skaidrojams ar visa veida uzlabojumiem, kuri pielāgoti jaunās pases izskatā. 

Jaunie noteikumi attiecībā uz pases izsniegšanas nodevām paredz, ka, ja pasi izsniedz desmit darbdienu laikā, valsts nodevas apmērs būs 34 eiro, kas ir pieaugums par četriem eiro, salīdzinot ar iepriekšējo tarifu, kurš bija 30 eiro.

Tomēr, ja pasi tiek izsniegtas daudz ātrāk, jeb divu darbdienu laikā, tad nodevas apmērs būs 60 eiro, palielinoties par pieciem eiro, salīdzinot ar iepriekšējo maksu, kas bija 55 eiro. Nekas traks, tomēr daudzi cilvēki vienalga ir neapmierināti, ka tik svarīgs dokuments tomēr maksā tik lielu naudas summu.

Šie mainītie tarifi tiek ieviesti, lai veicinātu efektivitāti un ātrumu pases izsniegšanas procesā, piedāvājot iedzīvotājiem iespēju saņemt pasi ātrāk par iepriekš, ja vēlamais termiņš ir divi darbdienu laiki.

Tāpat tie veicinās valsts ienākumu palielināšanos no pases izsniegšanas pakalpojuma, ko var izmantot sabiedrības labumam. Šīs pārmaiņas ir solis uz priekšu, lai uzlabotu valsts administratīvo procesu efektivitāti un elastību iedzīvotāju vajadzībām atbilstoši mainīgajiem izsniegšanas termiņiem.

Turklāt ir noteikts saglabāt īpašus atvieglojumus noteiktām cilvēku grupām, kuras atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā. Šie atvieglojumi attiecas uz bērniem, kuri nav sasnieguši 20 gadu vecumu, pensionāriem, kā arī personām ar I vai II grupas invaliditāti. Tāpat tiek ņemtas vērā bēgļu un personu, kurām piešķirts alternatīvais statuss, īpatnības un nepieciešamība pēc papildu atbalsta.

Šīs grupas iedzīvotājiem nodrošinās papildu izdevumu atvieglojumus, lai mazinātu viņu dzīves izmaksas un sniegtu nepieciešamo ekonomisko atbalstu. Šāda diferencēta pieeja apliecina valsts saistību nodrošināt sociālo taisnīgumu un rūpēties par tiem, kuri var būt īpaši ekonomiski vai sociāli ievainojami. Šie atvieglojumi palīdz veidot līdztiesīgu un solidāru sabiedrību, kurā tiek rūpēts par visiem tās locekļiem.

Tomēr ar to viss nebeidzas! Laiks aplūkot kādi ir jaunumi attiecībā uz jauno pasi un aplūkot video par jaunām drošības sistēmām, kuras iepriekš nemaz nav bijušas

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment