VIDEO: Mežā tālumā sabijos no maziem kustīgiem objektiem. Ar trīcošām rokām visu šo brīnumu nofilmēju

Lāči ir pamodušies! Šo ziņu paziņojis “Medības” žurnāls.

WhatsApp lietotnē ir sākušas izplatīties bildes ar lielām lāču ģimenēm. Viena no fotogrāfijām ir no Alojas Vidzemes pusē, bet par otru nav zināma tā izcelsme.

Igaunijā dokumentēti daudzi gadījumi, kad lācenes var barot pat līdz četriem vai pieciem mazuļiem. Tie paliek kopā ar māti divas sezonas. Tādējādi nav pārsteigums redzēt vienu vietā pat piecus vai sešus lāčus!

Marinējiet sīpolus bez etiķa un citrona. Ideāla uzkoda gaļai vai vienkārši salātiem

Latvijā pastāv pārliecība, ka lāči neapdraud cilvēkus, un to atbalsta arī “Medības” žurnāls. Savukārt Igaunijā, kur lāču skaits ir lielāks nekā Latvijā, nav dokumentēti uzbrukumi cilvēkiem. Lai gan nav reģistrēti gadījumi, kad lāči būtu uzbrukuši cilvēkiem, tomēr nevar izslēgt iespēju par konfliktiem.

Piedaloties šajā diskusijā, noteikti būtu noderīgi noskatīties video ar Igaunijas Mednieku savienības vadītāja vietnieku Andreu Lillemu.

Mīts. Igaunijā lāči neuzbrūk un problēmu nav. Video ekstra #32 (dublēts latviski):

Kur Latvijā dzīvo lāči?:

Latvijā lāči galvenokārt dzīvo mežos un purvos, kas atrodami dažādās teritorijās visā valstī. Tieši šie dabas biotopi sniedz lāčiem barības resursus un patvērumu. Tomēr bieži vien lāči tiek novēroti arī lauku apvidos un pie mazāk apdzīvotajām vietām, kur tie var meklēt barību vai pārvietoties starp dažādiem habitatu veidiem.

Ir reģioni Latvijā, kur lāči ir biežāk sastopami nekā citur, piemēram, Daugavas un Gaujas ielejas, Kurzemes un Zemgales mežainie reģioni, kā arī purvi un retāk apdzīvotas platības Vidzemē un Latgales rajonos. Lāči ir samērā reti sastopami pilsētu un ciemu tuvumā, jo tie dod priekšroku klusākām un dabiskākām teritorijām, kur var atrast pietiekamu barību un mazāku cilvēku aktivitāti.

 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

Leave a Comment