VIDEO: “Būs sniegs un ļoti auksts!” Bricis brīdina cik auksta un nepatīkama būs šī nedēļa

Šobrīd redzamās laikapstākļu prognozes paredz dažādas meteoroloģiskas parādības. Debesīs var redzēt mākoņus, kas brīžiem var izkliedēties, atklājot sauli, bet arī aizsedzot to. Līsēs, daudzviet var novērot īslaicīgas lietusgāzes, kas dažās vietās var pāriet arī par sniegu vai krusu. Spēcīgāki lietusgāzes paredzēti otrdien valsts dienvidu daļās, turpretī naktī uz trešdienu šķērsojot austrumu novadus.

Lielāks nokrišņu daudzums var būt gaidāms arī piektdien Latvijas austrumu teritorijā. Šie mainīgie laikapstākļi var ietekmēt ikdienu un ceļošanu, tāpēc ir svarīgi sekot jaunumiem un rīkoties atbilstoši situācijai.

Toms Bricis padziļinoties norāda, ka ja snigs, gaidāms, ka lielākoties būs slapjš sniegs, kas nozīmē, ka sniega sega visticamāk neveidosies. Šādi apstākļi varētu ietekmēt ceļu satiksmi un ikdienu, tāpēc ir svarīgi būt informētam un ņemt vērā šo prognozi, īpaši, ja plānojat kustēties uz ceļiem vai veikt āra aktivitātes.

Prognozējams, ka dominēs lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, turklāt gaidāma arī samazināta gaisa temperatūra naktīs, kas varētu svārstīties no -2 līdz +3 grādiem. Nogalē gan termometrs vietām varētu rādīt arī līdz -5 grādiem, bet dienas laikā gaisa temperatūra saglabāsies ap robežām +10 grādi.

Tomam Bricim paužoties par laika prognozi, viņš atzīmē, ka siltums pašlaik saglabājas pieticīgs, bet ir cerība, ka nedēļas nogalē tas varētu pakāpeniski uzlaboties un kļūt siltāks. Šādas prognozes varētu ietekmēt cilvēku plānus un aktivitātes, tāpēc ir vērts turēt acis uz laikapstākļu pārmaiņām.

Leave a Comment