VID steidzas ar informāciju pie latviešiem: ”Šo jūs varat izdarīt tikai līdz 5.aprīlim un ne vēlāk!”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) darbojas, vadoties no vairākiem noteikumiem, kas reglamentē tā darbību un pienākumus. Šie noteikumi ietver:

Nodokļu likumi un reglamenti: VID darbība tiek reglamentēta ar valsts nodokļu likumiem un reglamentiem, kas nosaka nodokļu veidus, nomas termiņus, likmju likmes un citus nodokļu administrēšanas aspektus.

Muitas likumi un reglamenti: VID muitas darbība ir saskaņota ar muitas likumiem un reglamentiem, kas nosaka muitas procedūras, muitas nodokļu un nodevu aprēķinu noteikumus, muitas deklarāciju iesniegšanas prasības un citus muitas administrēšanas aspektus.

Finanšu pārskatu un datu aizsardzības likumi: VID ir saistīts ar likumiem un noteikumiem, kas nosaka prasības finanšu pārskatu sagatavošanai un publikācijai, kā arī datu aizsardzības noteikumiem, lai nodrošinātu personas datu drošību un konfidencialitāti.

Ko zvaigžņu zīmes pārstāvjiem nevajadzētu darīt 2024. gada aptumsuma koridorā, ja viņi nevēlas sabojāt savu dzīvi

Lasi vēl: Aizsaulē devies cienījama šova dalībnieks: ”Kad mums paziņoja mēs pat atbildēt nespējām”

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā par plānoto VID mobilās lietotnes izstrādi, informē VID pārstāvji.

Aptauja ir atvērta līdz 5. aprīlim un dod iespēju iedzīvotājiem norādīt VID pakalpojumus, kuriem vēlētos piekļūt savā mobilajā tālrunī.

Tāpat uzņēmēji, pašnodarbinātie un grāmatveži ir aicināti norādīt pakalpojumus, kuri būtu ērti izmantot mobilajā lietotnē.

2024. gada pirmajā izstrādes posmā VID plāno ieviest iespēju pievienot attaisnotos izdevumu čekus. Aptaujas rezultāti būs pamats turpmākajiem lietotnes izstrādes soļiem, lai iekļautu pakalpojumus, kas būtiski ikdienas un darba vajadzībām.

 

Leave a Comment