VID nāk klajā ar informāciju, kura attiecas uz tiem, kuriem deklarācija pārsniedz 600 EURO!

Sākoties martam vairāki tūkstošie Latvijas iedzīvotāju jau ir iesnieguši savas gada deklarācijas. Tomēr VID tagad nākuši klajā ar jaunu informāciju, kuru būtu nepieciešams iegaumēt. 

No 1.marta nodokļu maksātāji var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai atgūtu no valsts pārmaksāto PVN par attaisnotajiem izdevumiem. Deklarāciju, kura ir brīvprātīga par 2022. gadu var iesniegt 3 gadu laikā.

Obligātā deklarācija jāiesniedz līdz 1.jūnijam vai, ja personas kopējie ienākumi 2022.gadā pārsniedz 78 100 eiro – no 1.aprīļa līdz 1.jūlijam.

Šogad iedzīvotājiem, kuri deklarācijai pievieno medicīnisko pakalpojumu apmaksas dokumentus, pirmo reizi jānorāda, vai viņiem attiecīgajā gadā ir bijis veselības apdrošināšanas līgums, kā arī veselības apdrošināšanas sniedzēja nosaukums un apdrošināšanas periods.

Lasi vēl: Svarīgs iemesls, kāpēc Tev steidzami vajadzētu izkaisīt sāli ap visu savu dzīves vietu

VID pavisam nesen savos soctīklos ievietoja būtisku informāciju, kuru būtu nepieciešams ņemt vērā visiem Latvijas iedzīvotājiem. Attaisnoto izdevumu daļa, kas pārsniegs 600 € slieksni, tiks automātiski pārcelta uz nākamo 3 gadu deklarācijām.

Par vienu cilvēku vienā gadā var iekļaut attaisnotos izdevumus līdz pat 600 EURO, bet ne vairāk kā 50% gādā no šī cilvēka apliekamajiem izdevumiem.

Arī interesanti: Pēc pēdējā laika skandāliem, ar paziņojumu klajā nākuši Princis Harijs un Megana Mārkla

COMMENTS

Leave a Comment