VID brīdina ikvienu “Android” telefona īpašniekus visā Latvijā; diemžēl tas var pamatīgi ietekmēt ikvienu

Kā informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji, mobilā aplikācija “Attaisnotie izdevumi” šobrīd nefunkcionē ierīcēs, kas darbojas “Android” sistēmā un nav pieejama lejupielādei Google Play.

Ja lietojumprogramma jau ir instalēta jūsu Android ierīcē, varat to atvērt un sākt pārbaudes. Tomēr tas nevar sekmīgi veikt paredzēto funkciju, jo čekus neizdodas pārsūtīt uz Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Lietojumprogrammu joprojām var izmantot, un iPhone tālruņos to var atrast App Store. Kā norāda VID pārstāvji, Android tālruņiem paredzētā aplikācija šādās ierīcēs vairs nedarbojas, jo nesen veiktas izmaiņas Android operētājsistēmas glabātāja Google noteiktajās tehniskajās prasībās.

 

 

VID šobrīd cenšas izveidot iedzīvotājiem ērtāku metodi, kā pārskatāmā nākotnē iekļaut kvalificējošos izdevumus ikgadējā ienākumu deklarācijā. Taču līdz šī jaunā risinājuma izdomāšanai VID sirsnīgi aicina personas izmantot esošās alternatīvas, piemēram, iesniegt fiziskās pārbaudes tieši EDS vai izmantojot telefona līdzekļus.

Lasi vēl: Pēkšņi un negaidīti aizsaulē aizgājis kāda latviešu šova dalībnieks; Viņš aizgāja ar vārdiem “viss ir labi”

Turklāt VID lūdz personas, apmeklējot ārstniecības iestādes, izvēlēties elektroniskos čekus, jo tos ārstniecības iestādes automātiski nosūta EDS. Gada laikā ir iespējams iekļaut čekus un kvītis tam paredzētajā EDS sadaļā “Pamatoto izdevumu dokumenti”.

Turklāt to var paveikt, izmantojot mobilo ierīci. Tālrunī atlasot pogu “Izvēlēties failu”, privātpersonām ir iespēja augšupielādēt iepriekš uzņemtu čeka attēlu vai nofotografēt to tieši tā iesniegšanas laikā.

 

Leave a Comment