Pēkšņi un negaidīti aizsaulē aizgājis kāda latviešu šova dalībnieks; Viņš aizgāja ar vārdiem “viss ir labi”

Pēkšņi un negaidīti aizsaulē aizgājis kāda latviešu šova dalībnieks. Viņš no šīs pasaules aizgāja ar vārdiem “viss ir labi”. 

Katrs zaudējums mūsu dzīvē izraisa sērošanas procesu. Neatkarīgi no tā, vai tas ir mīļotais cilvēks, dzīves daļa, statuss, tēls par sevi vai pat mūsu ilūzijas un cerības.

Jo nozīmīgāks gadījums, jo sāpīgāk mēs zaudējumu pārdzīvojam. Psihologi identificē posmus, kuriem cilvēks iziet cauri, saskaroties ar vislielākajām bēdām – cilvēka aiziešanu aizsaulē.

Noliegums

Par sākotnējo sēras stadiju tiek uzskatīts noliegums, kad cilvēks atsakās saprast, ka mīļotais cilvēks ir aizgājis no šīs pasaules. Viņš ignorē reālo situāciju, atsakās to apspriest ar tuviniekiem vai ārstiem.

Viņš saka: “Tas nevarēja notikt”, “Es tam neticu”, “Viss būs labi”, “Tas droši vien ir joks”. Sēras nolieguma fāze ir tūlītēja reakcija uz ziņu par aiziešanu vai neizārstējamu diagnozi.

Kā to pārdzīvot? Ir svarīgi atgriezties realitātē. Piedalieties sēru ceremonijā, apmeklējiet kapsētu. Runājiet par notikušo, par savām sajūtām. Šajā laikā ir svarīgi saglabāt ierasto dzīvesveidu: pietiekami izgulieties, ievērojiet savu uzturu, vingrojiet, ejiet uz darbu.

Kā palīdzēt cilvēkam, kurš ir dzīvs? Nosauciet lietas vārdos. Neslēpiet notikušo, nenoklusējiet to. Mudiniet cilvēku, pat bērnu, runāt par notikušo (bet neuzstājiet!). Esiet blakus cilvēkam, neaizliedziet viņam raudāt. Negaidiet, kad stāvoklis uzlabosies.

 

Iepriekšējās nedēļas nogalē aizsaulē devās Ģirts Zelmenis, profesionāls autosportists, cienījams tiesnesis un šova dalībnieks no “Dejo nost!”.

Viņa sieva Linda atklāj, ka Ģirts aizlidoja ar pēdējiem vārdiem “viss ir labi” un bija ārkārtīgi laimīgs par dienas notikumiem!

“Man tur debesīs ir viena kaija. Kaijiņa. Balta ļoti. 20. janvāra vakarā pārstāja pukstēt mana Ģirtiņa sirds!, raksta viņa mīlošā sieva Linda. 

Lasi vēl: Latvijas tirgotāji paziņo nepatīkamu vēsti visiem tautiešiem: ”Diemžēl mums ir jābrīdina visi”

2011. gadā Ģirts atklāja savas pārdomas par dzīvi pēc šova , sakot: “Šobrīd svara zudums norisinās mierīgi, un drīzumā es atgriezīšos pie svariem, kas ierakstīti šova beigās.” Ģirts Zelmenis programmas laikā no sava sākotnējā svara 143,6 kilogramiem veiksmīgi atbrīvojās no 40 kilogramiem.

Visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem!

 

Leave a Comment