VID atzīst, ka daļai Latvijas iedzīvotāju nepareizi aprēķināts ienākuma nodoklis par 2022. gadu

Diemžēl daļai Latvijas iedzīvotāju nepareizi tika aprēķināts gada ienākumu nodoklis. Daudzi iedzīvotāji bija priecīgi ieraugot pārmaksātos, tomēr beigās tā izrādījās tikai kļūda. 

Šī kļūda radās, jo deklarācija netika iesniegta pareizi. Lai to labotu, jums jāiet uz EDS sistēmu un jāiesniedz pareiza informācija.

No trešdienas, 1. marta, iedzīvotāji varēja sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2022. gadu, tomēr daudzi līdz galam nezina kā to izdarīt pēc iespējas pareizāk.

Jāmin, ka iedzīvotāji, kuriem ir jāiesniedz deklarācija, to var izdarīt trīs mēnešu laikā vai, ja vēlas atgūt pamatotos izdevumus, to var izdarīt līdz trim gadiem.

VID vēlas, lai deklarāciju iesniegtu elektroniski, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), lai izmantotu automātiskās datu nolasīšanas un parādsaistību aprēķināšanas iespējas.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kuru dzīve atlikušajās marta nedēļās apgriezīsies kājām gaisā. Ja esi viņu vidū, noskaņojies pozitīvām pārmaiņām!

VID vēlreiz atgādina cik svarīgi un nozīmīgi ir pareizi un korekti aizpildīt gada ienākuma deklarāciju. Soctīklos ir vairākās vietās pieejama informācija kā to izdarīt pēc iespējas pareizāk.

 

Leave a Comment