VID atgādina, ka šai iedzīvotāju kategorijai līdz 23.martam ir jāveic ienākuma nodokļa avansa maksājums

Pēc divu gadu pārtraukuma šogad šai iedzīvotāju kategorijai ir no jauna jāatsāk maksāt šis konkrētais nodoklis, kurš uz diviem gadiem bija atcelts. 

Šogad saimnieciskās darbības veicējiem, kārtējo reizi jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis avansā, pavēstījuši Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji.

VID paziņojis, ka Covid-19 krīzes seku likvidēšanas pasākumu ietvaros 2021. un 2022.gadā atcels pirmo iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumu.

Šogad maksājums jāveic līdz 23.martam.Šīs izmaiņas skar saimnieciskās darbības veicējus, kuri maksā iedzīvotāju ienākuma nodokli vispārējā kārtībā.

Avansa maksājums neattiecas uz mazā uzņēmuma nodokļa maksātājiem, pieteiktās saimnieciskās darbības veicējiem vai samazinātās patentmaksas maksātājiem.

Lasi vēl: “Skumja ziņa teātra dzīvē – Viņa zaudēja smagai diagnozei”; 69 gadu vecumā aizsaulē devusies slavena aktrise

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājums katram saimnieciskās darbības veicējam tiek noteikts reizi gadā, pamatojoties uz iepriekšējā gada ienākumiem. Tas notiek vienlaikus ar gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

 

Leave a Comment