Veikals ”Maxima” steidz stāstīt valsts Iedzīvotājiem par patīkamām ziņām, kuras stāsies spēkā 1.janvārī!

Reaģējot uz pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes kāpumu, mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Maxima Latvija” no 1.janvāra saglabās Latvijā ierasto dārzeņu un augļu cenas, savukārt mazumtirgotāji “Rimi” un “Lidl” atturējās sniegt galīgu atbildi par savu dalību šajā iniciatīvā.

Viņi arī ir paziņojuši par savu apņemšanos pastāvīgi attīstīt esošās un jaunas cenu shēmas. “Maxima Latvija” pārstāvji informēja, ka daļu no PVN likmes paaugstināšanas korporācija plāno finansēt iekšēji un turpinās piedāvāt konkrētus produktus par to pašreizējo cenu arī pēc 31.decembra.

“Maxima Latvija” pārstāvji apliecina, ka sniegs papildu informāciju par iniciatīvu un produktiem, nodrošinot, ka līdzšinējā regulārā izpārdošanas cena no janvāra sākuma paliks nemainīga. Turklāt viņi plāno šiem konkrētajiem produktiem izstrādāt atšķirīgu marķējumu.

Savukārt SIA “Lidl Latvija” Komunikācijas daļas vadītāja Dana Hasana aģentūrai sacīja, ka, neskatoties uz izmaiņām PVN likmēs, kas piemērojamas vietējiem dārzeņiem un augļiem, uzņēmums savas saistības pildīs. Sola vislabākās cenas pārtikai katru dienu, attiecas arī uz augļiem un dārzeņiem.

Lasi vēl: 48 gadu vecumā parkā atrasts miris aktieris no zināmas filmas; neviens nenojauta par viņa nodomiem

Lasi vēl : Baiba Sipeniece Tik dusmīga vēl nav redzēta! Viņa atklāti pasaka : “Tas ir spļāviens sejā!”

Vienlaikus Hasana un Bite atturējās sniegt galīgu atbildi uz jautājumu par to, vai “Lidl” un “Rimi” līdzinās “Maxima” darbībām. Kā ziņots, apstiprināts, ka 7.decembrī Saeima galīgi akceptējusi grozījumus PVN likumā, kas paredz uz vienu gadu ieviest samazināto 12% likmi tikai svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Pašreizējā 5% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, kas piemērojama augļiem un dārzeņiem, paliks spēkā līdz 2023. gada 31. decembrim.

Sākotnēji, kā norādīts valdības likumprojektā, no 1. janvāra likme tika palielināta līdz 21%. 2024. Taču, reaģējot uz koalīcijas politiķu ierosinājumu, Saeima izvēlējās nākamajam gadam ieviest samazinātu likmi 12% apmērā.

Leave a Comment