Večuks sekoja pieklīdušai kaķenei, kura viņu kaut kur sauca. Labāk gan nebūtu tā darījis un gājis turp!

Saimnieks paskatījās, neko dīvainu nepamanīja, tad uzmanīgi noliecās un ar rokām izpleta krūmu zarus.
Aiz krūmiem nekā nebija.

Tikai zāle, divi neaizmirstuļu puduri, un viss. Parakņājies zemē un visu vēlreiz rūpīgi izpētījis, mūsu kaimiņš neko neatrada. Tur nebija neviena un nekā. Turklāt arī pati kaķene bija kaut kur pazudusi, it kā zemē iekritusi.

Tēvocis Andris piegāja pie žoga un paskatījās aiz tā. Tur arī nebija nekā un neviena. Viņš ieklausījās – bija kluss, tikai tālumā kliedza putns. Viņš stāvēja, gaidīja un sauca kaķeni. Neviens viņam neatbildēja.

Neko nesapratis par to, kas kaķenei bija vajadzīgs un kāpēc viņa aicināja viņu uz šejieni, mūsu kaimiņš devās atpakaļ. Atgriezās lapenē, lai turpinātu brokastis. Tomēr tur viņu gaidīja milzu pārsteigums. Brokastu nebija.

Viss bija pazudis. Olu kultenis, maize, desa. Tikai kafijas krūze stāvēja neskarta. Šķīvis, uz kura bija sviestmaizes, arī atradās savā vietā, tikai tukšs.

Kas to izdarīja? Putni? Kas tā par laupīšanu?

Un ļaunprāši nebija atstājuši nekādas pēdas. Večuks pārbaudīja vārtus un māju. Viss bija slēgts. Nekā cita nekur netrūka.
– Kaķene novērsa manu uzmanību, un kāds nozaga manas brokastis, un pat nav ne jausmas, kurš to izdarīja, sirmais vīrs pie sevis bubināja.

Gada otrās puses prognozē visām zīmēm; Auniem ievērojami panākumi, bet Dvīņi realizēs daudz savas idejas

Spriežot par notikušo, mēs izteicām pieņēmumu, ka kaķenei varētu būt līdzdalībnieki. Dažas noziedzīgas grupas strādā kopā. Viens novērš uzmanību, bet otrs ātri un veikli visu nozog.

Iespējams, arī kaķene neuzradās tāpat vien. Viņa izpētīja situāciju un nolēma – kāpēc gan samierināties ar maziem kārumu gabaliņiem, “jāiet uz visu banku”.


Tomēr tie ir tikai pieņēmumi. Kā saka – kas nav pieķerts, nav zaglis. Kaimiņš teica, ka pēc notikušā kaķene viņu vairs nav apciemojusi. Varbūt viņa tiešām bija zagle. Tomēr viņš neturēja uz kaķeni ļaunu prātu un teica, ka atkal pacienātu pūkainīti ar desu, ja viņa atgrieztos.

Bijām ļoti izbrīnīti par šo neparasto notikumu. Nekas cits mums neatlika, ka secināt, ka ir tik gudri dzīvnieki, kuri spēj apmānīt cilvēku, pavisam viegli aptinot viņu ap pirkstu.

Jā, šādi kaķi ir sastopami laukos. Mazliet egoistiski. Bet ne viņi tādi, tāda ir dzīve. Sarežģīta.

Lasi vēl: Kā pareizi aprušināt kartupeļus, lai raža izdotos branga. Opīša viedais padoms, kurš ir ļoti noderīgs

Ja tev šis stāsts šķita interesants, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Būsim arī pateicīgi, ja komentāros pastāstīsi kādu aizraujošu gadījumu, kuru esi piedzīvojis saistībā ar kaķiem.

 

Leave a Comment