Varu ēst katru dienu: gaisīgas pankūkas ar pildījumu, vienkārša cepšanas recepte

Šodien mana mīļākā pildītās plātsmaizes recepte. Mīkla sanāk tik izdevusies, viegla, gaisīga, ka ar to gribas darboties bezgalīgi! Šī mīkla ir piemērota jebkuriem pīrāgiem ar pilnīgi atšķirīgiem pildījumiem.

Plātsmaizes ir piemērotas pirmajiem ēdieniem, kā uzkodas vai vienkārši pie saldas tējas.

SAGATAVOŠANAS METODE:

Pārbaudei mums vajag 400 g kartupeļu. Piepildiet to ar ūdeni un novietojiet to uz plīts. Noņemiet iegūtās putas un vāriet uz mērenas uguns, līdz tās kļūst mīkstas.

Gatavojot sāli, nav nepieciešams pievienot.

Pēc tam bļodā ielejam kartupeļu buljonu (tā mums vajadzēs vēlāk), bet kartupeļus pārliekam lielā bļodā, kurā mīcīsim mīklu. Izmantojot iegremdējamo blenderi, kartupeļus sasmalciniet biezenī (var izrīvēt caur sietu).

Tagad izmēriet 200 ml kartupeļu buljona un pievienojiet to biezenim pa daļām, katru reizi rūpīgi sajaucot.

Iegūsim tā saukto mīklas pamatni. Domāju, ka daudzi zina, ka kartupeļu mīkla sanāk vienkārši pasakaina – mīksta, maiga un gaisīga!
Tālāk kartupeļu biezenī ieber 8 g sausā rauga un 1 ēd.k. Sahāra. Samaisa, pārklāj ar plānu dvieli un atstāj uz 15 minūtēm.

Vissvarīgākais ir tas, ka biezenis ir ērta vide raugam, tas nedrīkst būt karsts. Raugs ir sācis rūgt, tagad pievieno 1 olu un 1 tējk. sāls. Samaisa un pa daļām sāc pievienot 650 g izsijātu miltu.

Visā mīcīšanas laikā mīkla būs lipīga un pat tad, kad ir sajaukti visi milti, tā paliks nedaudz lipīga. Miltus vairs nepievienojam, bet mīklā ielejam 30 ml augu eļļas bez smaržas. Turpiniet mīcīt mīklu vēl dažas minūtes, līdz tā kļūst viendabīga, gluda un elastīga.

Bļodas dibenu un pašu mīklu iesmērē ar plānu augu eļļas kārtiņu, pārklāj ar maisiņu un dvieli un liek siltā vietā uzrūgt apmēram 1 stundu.

Pildījumam šodien sajaucu 150 g biezpiena un 200 g mocarellas siera.

Ja vēlaties, varat pievienot zaļumus. Pagāja stunda un mīkla bija ļoti labi uzrūgusi. Apkaisa galdu ar miltiem, izklāj mīklu un izrullē to aploksnē. Sagrieziet 2 daļās un pēc tam sadaliet katru vēl 6 daļās. Rezultātā mums būs 12 plātsmaizes.

Mīklu sagriežam “uz aci”, aptuveni vienādos gabalos. Un, ja viena plātsmaize izrādās nedaudz lielāka vai mazāka par otru, tas ir labi.

 

Apgrieziet maisiņu ar šuvi uz leju, noapaļojiet to un ar rokām viegli piespiežot, saplaciniet kūku. Šīs ir glītās sagataves.

Pannā uzkarsē pietiekamu daudzumu augu eļļas, pievieno plātsmaizi un uz nedaudz zemākas par vidējo siltumu apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai.

SASTĀVDAĻAS:

⭐️ Rauga mīkla:
• vārīti kartupeļi – 400 g
• kartupeļu buljons – 200 ml
• cukurs – 1 ēd.k.
• sausais raugs – 8 g
• sāls – 1 tējk.
• ola – 1 gab.

Lasi vēl: Sarīvēju kartupeļus un saliku pannā. Es nemaz negaidīju šādu rezultātu (tas ir garšīgi, ko lai saka)

• milti – 650 g
• augu eļļa – 30 ml
⭐️ Pildījums:
• biezpiens (9%) – 150 g
• mocarellas siers – 200 g

 

Leave a Comment