Valsts svētkos daļai Latvijas iedzīvotāju būs iespējams pārvietoties ar šo sabiedrisko transportu bezmaksas; Kuri tie būs

11.novembrī- Lāčplēša dienā, un 18. novembrī- svinot Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas simtu piekto gadadienu, daļai pasažieru būs pieejams bezmaksas šis sabiedriskais transports.

 

Lāčplēša dienā- 11. novembrī, un 18. novembrī, svinot Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas dzimšanas dienu, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kurās ir aprūpējami bērni vai pilngadīgas personas ar invaliditāti, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, būs iespēja pārvietoties ar vilcieniem bez maksas visos maršrutos.

 

Uzņēmums AS “Pasažieru vilciens” aicina šīs lielās ģimenes izmantot izdevību un doties vilcienā, lai apmeklētu svarīgas piemiņas vietas un piedalītos svinīgos pasākumos, atzīmējot Patriotu mēneša nozīmīgos notikumus. Ģimenes arī aicinātas ceļot pie vecākās paaudzes radiniekiem, lai kopā svētku galda baudītu atmiņu stāstus.

 

Lasi vēl: Pašmāju šovu zvaigzne Magone atklāj savu orientāciju; fani ir sašutuši par viņas atbildi

 

Bezmaksas braukšanas biļetes šajā svētku dienās var saņemt daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kurās ir bērni ar invaliditāti, locekļi. Biļetes ir pieejamas visās AS “Pasažieru vilciens” biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera. Lai saņemtu biļeti, nepieciešams uzrādīt Latvijas Goda ģimenes apliecību “3+ Ģimenes karte” vai “Goda ģimene”, kā arī personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi) vai skolēna/studenta apliecību.

 

 

Turpini lasīt, kādi ir vēl nosacījumi šiem jaunumiem, nākošajā lapā

 

 

Tomēr tajā pašā laikā, pārdošanas biļetes vienam braucienam elektroniski “Pasažieru vilciena” vietnēs vai mobilajā lietotnē, katrā ģimenē tiks piemērotas ierastās un ik dienu Goda ģimenēm piedāvātās atlaides – 50% pieaugušajam vai 90% apmērā studentam un studentiem, kuri nav vecāki par 24 gadiem.

 

Lai saņemtu atlaides un izmantotu “3+ Ģimenes karti” vai “Goda ģimenes” apliecību, kā arī iegādāties vilciena biļeti elektroniski vai pie konduktora kontroliera brauciena laikā, nepieciešams uzrādīt derīgo apliecību “3+ Ģimenes karte” vai “Goda ģimene”, kā arī personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi) vai skolēna/studenta apliecību. Tas ir jādara gan biļetes iegādei laikā, gan brauciena laikā, sastopoties ar konduktoru.

 

Lasi vēl: Pieaug vēl vienas bīstamas vīrusu infekcijas slimības gadījumu skaits – kādas?

 

Braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā konkrētajos datumos vienreizēja brauciena biļetes pilnajai cenai nosaka Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumi Nr.414 “Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi”.

Leave a Comment