Pieaug vēl vienas bīstamas vīrusu infekcijas slimības gadījumu skaits – kādas?

Šobrīd Eiropā pieaug kārtējā bīstama vīrusu infekcijas slimību gadījumu skaits.

 

Neskatoties uz to, ka Covid-19 pandēmijas laikā šķita, ka masalas ir izvairījušās no uzmanības, tagad Eiropā būtiski paaugstinājusies šī vīrusa infekcijas slimību gadījumu skaits, kas noteikts Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvis Pjotrs Kramazs konferencē Stokholmā.

 

Viņš paskaidroja, ka tiek pieņemt, ka masalas ir vīrusu infekcijas slimība, ar kuru pārsvarā vairākums izslimo bērnībā. Tām raksturīgs ir drudzis un izsitumi uz ādas.

Šis ir svarīgs apsvērums par masu un to, kādas ietekmes varētu būt Covid-19 pandēmijas laikā uz masalu izplatību. Profesors Kramazs norāda, ka masalas ir bīstama slimība, un statistika par bērnu slimnīcu un smagām komplikācijām atgādina par šīs slimības nopietnību.

 

Pandēmijas ietekme uz masalu izplatību varētu būt saistīti ar dažādiem faktoriem. Ierobežojumi, ko ieviesa daudzās valstīs, piemēram, sociālā distancēšanās un aizliegumi satikties lielās grupās, varētu būt ierobežoti masalu pārnešanu un izplatību. Tas sniedz iespēju saprast, cik svarīgi ir sabiedrības veselības pasākumi un ierobežojumi pandēmijas laikā ne tikai Covid-19 apkarošanā, bet arī citu infekciju slimību izplatības kontrolē.

 

Lasi vēl: Google nākammēnes dzēsīs miljoniem Gmail kontu, ja nebūs izpildīta šī konkrētā prasība

 

Ir svarīgi atcerēties, ka tomēr joprojām uz to, ka masalas varētu būt pagājušas uz otru plānu uz laiku, tās joprojām ir potenciāli nopietna slimība, un vakcinācija pret masalām paliek viens no simptomiem, kā kontrolēt un novērst. Veselības aprūpes speciālisti arī vairāk pievērsa uzmanību Covid-19, un šī iemesla dēļ, iespējams, masalu gadījumu ziņošana trūkumā.

 

 

Turpini lasīt, kāda ir tālākā ļoti svarīgā informācija par šo, nākošajā lapā

 

 

Tagad Eiropā atkal ir novērojams masalu pieaugums, un šīs vīrusu infekcijas slimības augsto infekcijas līmenis, tai ir nepieciešama pastiprināta uzmanība, līdzīgi kā pirms Covid-19 pandēmijas. Profesors Kramazs norāda, ka, ja, piemēram, masalām cilvēks ienāktu telpā un sēdētu klātienē visu tikšanās laiku, pastāv liela iespēja, ka slimība izplatītos visiem, kuriem nav attīstīta imunitāte pret to. Šī slimība izplatās gan gaisa pilienu ceļā, gan arī tieša kontakta veidā.

Eksperts izskaidroja, ka eksistē divas metodes, kā pasargāt sevi no masalām: izslimot slimību un iegūto dabisku imunitāti (kaut arī tas nav visideālākais veids), vai arī vakcinēties, saņemot divas vakcīnas devas. Pašlaik Eiropā ir tikai dažas valstis, kuru vakcinācijas aptveres līmenis sasniedz aptuveni 95%, jo cilvēki ir saņēmuši abas vecas devas.

 

Kas attiecas uz iemesliem, kādēļ cilvēki izvairās no vakcinācijas, Kramazs norādīja, ka tie ir dažādi sarežģīti vai pat reliģiski motivēti faktori.

Tomēr, ja cilvēki neizvēlas vakcinēties, tas var veicināt jaunu vīrusu infekcijas slimības uzliesmojumu, tāpat kā tas ir redzams poliomielītas gadījumā. Poliomielīts ir smaga, smaga infekcijas slimība, kura izplatās gaisa pilienu ceļā, kad slimnieks runā, klepo vai šķauda. Eiropa pašlaik ir poliomielīta brīva, bet statistika liecina, ka aptuveni 2,5 miljoni bērnu gadu laikā nav saņēmuši trīs desmit nepieciešamās devas. Tas nozīmē, ka ir ievērojams bērnu skaits, kurus var apdraudēt šī slimība, kura pašlaik ir izplatījusies ārpus Eiropas.

 

Lasi vēl: Valsts darba inspekcija par 20.novembra brīvdienu izplata paziņojumu, kuru jāņem vērā!

 

Profesors Kramazs pieprasa, ka pastāv risks, ka cilvēki, kuri nav vakcinēti pret poliomielītu un ceļo uz valsti, kurā šī slimība ir konstatēja, var to ienest Eiropā. Tāpēc ir nepieciešams svarīgi vakcinēties, lai izraisītu šādus riskus.

Leave a Comment