Google nākammēnes dzēsīs miljoniem Gmail kontu, ja nebūs izpildīta šī konkrētā prasība

Google nākammēnes dzēsīs miljoniem iedzīvotāju Gmail kontu, ja nebūs izpildīta šī konkrētā prasība. Google atgādina, ka šī prasība visiem ir jāievēro! 

Šī politika tika ieviesta šā gada sākumā, bet ir paredzēts, ka tā stāsies spēkā 2023. gada decembrī, saskaņā ar ziņām no portāla “The Independent”.

Google produktu pārvaldības viceprezidente Rūta Kričeli maijā bloga ierakstā norādīja, ka tiek atjaunota neaktivitātes politika attiecībā uz Google kontiem, nosakot divu gadu termiņu visu produktu ziņā.

Lasi vēl: Bojā gājušā zīdaiņa mātes Annas Jansones pazušanas vietā glābēji atrod vairākas aizdomīgas detaļas

Decembra mēnesī Google plāno veikt ievērojamu platformas atjaunināšanu, kas ietvers miljonu Gmail kontu dzēšanu, ja tie vismaz divus gadus nav bijuši aktīvi.

Šīs atjaunināšanas rezultātā neatgriezeniski tiks zaudēti e-pasta ziņojumi, fotoattēli, video, kā arī citi Google kontam saistītie pakalpojumi, ieskaitot Google kalendāru.

Šis jauninājums ir saskaņā ar mūsu politiku, kuras pamatā ir nozares standarti attiecībā uz kontu uzglabāšanu un dzēšanu, kā arī ierobežo laiku, kādā Google saglabā neizmantoto personisko informāciju,” norādīja Rūta Kričeli.

Šī iniciatīva vērsta uz aktīvo Google lietotāju aizsardzību no drošības riskiem, piemēram, krāpšanas. Vecie, gadiem ilgi neizmantotie konti parasti ir pakļauti hakeru apdraudējumiem, jo tie var ietvert kompromitētas paroles no citiem drošības pārkāpumiem.

Google ir paziņojis, ka ikviens konts, kuram draud dzēšana, saņems “vairākus paziņojumus”, tostarp uz visām saistītajām e-pasta adresēm, pirms tiek veikta kāda darbība.

Tehnoloģiju gigants jau ir sācis sūtīt e-pasta vēstules skartajiem lietotājiem, norādot, ka tas tiek darīts, “lai aizsargātu jūsu privāto informāciju un novērstu jebkādu nesankcionētu piekļuvi jūsu kontam, pat ja jūs vairs neizmantojat mūsu pakalpojumus”.

Tomēr tiek izplatīts arī ļoti svarīgs brīdinājums tieši pirmssvētku laikam visiem, kuri lieto soctīklus! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Kā ziņojis Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūts, vairāki desmiti lietotāju, kuru “Gmail” konti tika kompromitēti vai uzlauzti, kad no viņu e-pasta tika izsūtītas viltus vēstules draugiem. Šīs vēstules aicināja pārskaitīt naudu, apgalvojot, ka lietotāji paši esot nonākuši grūtībās ārzemēs, kur nozagti dokumenti un bankas kartes.

Bieži vien pēc konta kompromitēšanas lietotāji nav spējuši atgūt piekļuvi savam e-pastam. Drošības speciālisti skaidro, ka ļaundari izmanto šo metodi, lai slēptu savas pēdas un neļautu noskaidrot, kam tieši vēstules ir nosūtītas un kā tie ieguvuši “Gmail” lietotāja konta paroli.

 

Pirms konta uzlaušanas visticamāk ir nosūtīta cita vēstule, kas, to atverot, automātiski ļaundariem sniedz piekļuvi “Gmail” e-pasta parolei.

Šajā kontekstā ir vērts atzīmēt, ka “Swedbank” ir izplatījusi brīdinājumu klientiem par viltus vēstulēm, kas mēģina izskatīties kā bankas oficiāls paziņojums un aicina ievadīt internetbankas datus.

Lasi vēl: 86 gadu vecumā aizsaulē devies ļoti slavens un cienījams aktieris no pazīstama seriāla

Šī informācija norāda, ka uzmanība ir jāpievērš piesardzīgai pikšķerēšanai, kas ietver klientu datu bāzes iegūšanu no dažādiem avotiem, lai iegūtu lietotāja telefona numuru un veidotu krāpniecisku e-pastu, kas izskatās ticamāks.

Šaubu gadījumā par e-pasta autentiskumu vislabāk ir sazināties ar attiecīgo banku. Turklāt ir svarīgi atcerēties, ka banka nekad neprasīs ievadīt visus kodus no kodu kartes.

 

Leave a Comment