Valsts likumsargi informē iedzīvotājus par jaunumiem attiecībā uz OCTA polisēm automašīnām!

Saeimas Juridiskā komisija trešdien izteica atbalstu grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kuri paredz, ka, ja tiek konstatēts, ka transportlīdzeklis piedalās ceļu satiksmē, bet tam nav derīgas civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana (OCTA) vai valsts tehniskā apskate noteiktajā termiņā, transportlīdzekļa īpašniekam būs jāsaņem nekavējoties paziņojums par šo pārkāpumu.

Par šādu pārkāpumu sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Deputāti vienojās, ka šādu informāciju nodos elektroniski, un Ministru kabinets noteiks kārtību, kādā transportlīdzekļa īpašniekam tiks paziņots par šo pārkāpumu. Grozījumi plānoti stāties spēkā no nākamā gada.

 

 

Deputāti komisijas sēdē apsprieda Tieslietu ministrijas (TM) piedāvāto priekšlikumu, kurā paredzēts, ka administratīvo sodu par vairākiem pārkāpumiem, kas saistīti ar braukšanu bez OCTA, varētu piemērot vēlreiz pēc tam, kad personai ir paziņots par konstatēto administratīvo pārkāpumu.

TM Valsts tiesību departamenta Administratīvās atbildības politikas nodaļas jurists Sandis Vilcāns norādīja, ka 24 stundu termiņam nav skaidra pamatojuma.

Daži ērti triki ietaupīs laiku un naudu! Kā pareizi kopt vannas istabas spoguli?

Lasi vēl: Daudzi autovadītāji par šo aizmirst, tomēr CSDD atgādina, ka šim ir nozīme ejot Tehnisko apskati!

“Sods nevar sasniegt mērķi, ja persona nezina par piemēroto sodu vai konstatēto pārkāpumu. Šie pasākumi nekādā veidā neietekmē personas rīcību. Tā rezultātā vairākkārtēji piemēroti sodi nav nekāda cita attaisnojuma, kā vien naudas iekasēšana,” norādīja Vilcāns.

 

Leave a Comment