Vakar diemžēl mūžībā devies leģendārās rokgrupas līderis: ”Pasaule pazaudēja vienu no lieliskākajiem dziedātājiem”

Šodien izskanēja sēru vēsts par kādu slavenu dziedātāju. Viņš šo pasauli atstāja 76 gadu vecumā. 

No šīs dzīves šķiries rokgrupas Nazareth (Nācarete) dibinātājs un līderis Dens Makafertijs. Skotu mūziķim bija 76 gadi. Šodien apstājās kulta rokera sirds. Par traģēdiju paziņoja grupas Nazareth basists Pīts Egņū.

“Dens nomira šodien pulksten 12:40. Šis ir pats skumjākais paziņojumus, kuru man jebkad ir nācis sniegt. Marianna (Makafertija sieva – red. piezīme) un viņa ģimene pazaudēja brīnišķīgi mīlošu vīru un tēvu, es pazaudēju savu labāko draugu, bet pasaule pazaudēja vienu no lieliskākajiem dziedātājiem, kāds jebkad dzīvojis. Esmu pārāk satraukts, lai šobrīd vēl kaut ko teiktu”, – rakstīja Egņū sociālajos tīklos.

Dens Makafertijs piedzima skotu pilsētā Danfermlinā. 1965. gadā viņš pievienojās grupai Shadettes, kura trīs gadus vēlāk pēc, ģitārista Menija Čārltona pievienošanās, nomainīja nosaukumu uz Nazareth.

Lasi vēl: Šīm zodiaka zīmēm 2023. gads būs notikumiem ļoti bagāts un izvērtīsies par atmiņā paliekošu gadu

Makafertijs kopā ar grupu Nazareth 45 gadu garumā devās pasaules tūrēs. Dens līdz 2014. gadam piedalījās visu grupas albūmu ierakstīšanā. Tad viņš bija spiests pārtraukt koncertēšanu veselības problēmu dēļ – hroniskas obstruktīvas plaušu Sl***bas dēļ.

 

Leave a Comment