Vairas Vīķes-Freibergas vīram šodien 90. gadu jubileja, tomēr svētku svinēšana negaidīti atceļas; zināms kāpēc

Imants Freibergs, profesors un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs, šodien atzīmē 90. dzimšanas dienu. Tomēr pārsteidzoši – jubilārs šajā dienā nav atrodams Latvijā!

Imants Freibergs, atzīmējot 90. jubileju, šajā dienā neatrodas Latvijā. Kā žurnālam atklāj pats jubilārs, viņš kopā ar sievu, eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, dodas ārvalstu vizītē uz Baku.

Tāpēc apsveikumus Imants Freibergs šajā dienā var pieņemt vien pa telefonu. Protams, daudzi sveicēji ir sarūgtināti, jo vēlējušies jubilāru šādā īpašā notikumā apsveikt klātienē.

 

Profesors Freibergs plāno svinēt 90. dzimšanas dienu, bet vēlāk. Lai gan Imants Freibergs šobrīd neatrodas Latvijā un 90. dzimšanas dienu pavada ārpus valsts, tas nenozīmē, ka liela svinēšana nenotiks vispār. Profesors atklāj, ka balle jau ir ieplānota, bet gan nedaudz vēlāk.

“Svinības notiks Rīgas Latviešu biedrības namā ģimenes un draugu lokā. Precīzs datums vēl nav apstiprināts,” stāsta profesors. Viņš atgādina, ka 80. dzimšanas dienu svinēja tieši šajā pašā vietā, aicinot uz svētkiem 115 viesus.

Lasi vēl: 88 gadu vecumā aizsaulē devies atpazīstams aktieris, kurš savas dzīves laikā nebaidījās ne no viena darba

Kā atklāj pats jubilārs, tad dāvanas viņam nav būtiskas, bet ja tomēr sveicējs vēlas ko atnest, tad viņš priekšroku dod labām, interesantām grāmatām un pavasara pirmajiem ziediem.

Dāvanām svētkos var būt gan liela, gan maza nozīme, atkarībā no dažādiem faktoriem. Dāvanas devēja un saņēmēja attiecības:

Tuviem draugiem un ģimenei: Dāvanas bieži vien ir mīlestības un rūpes izrādīšanas veids. Tās var simbolizēt dāvinātāja zināšanas par saņēmēja vēlmēm un interesēm, kā arī vēlmi iepriecināt.

Mazāk pazīstamiem cilvēkiem: Dāvanas var būt pieklājības žests vai veids, kā izteikt pateicību.

Galvenais ir: Dāvanai jābūt no sirds un jāsniedz prieku saņēmējam. Tāpēc svarīgi izvēlēties dāvanu, kas atbilst saņēmēja personībai un interesēm, nevis vienkārši pirkt kaut ko dārgu.

Dāvanas vietā var apsvērt arī:

Pašdarinātu ēdienu vai kūku. Ziedus. Kopīgu pieredzi, piemēram, kino biļetes vai koncerta apmeklējumu. Ziedojumu labdarībai saņēmēja vārdā.

Nebaidieties būt radoši un izvēlēties dāvanu, kas patiešām iepriecinās svētku jubilāru!

 

Leave a Comment