Vai kaķa raksturu var noteikt pēc viņa kažoka krāsas? Speciālisti raduši atbildes

Kā norāda izdevums “Focus”, 2012. gadā tika veikts pētījums par to, kā cilvēki uztver kaķus. Izrādījās, ka viņi par draudzīgākiem uzskata rudos kaķus, bet bruņurupuča krāsas (trīskraisaini un vairāk) – atturīgus un neiecietīgus. Taču īstā problēma ir tā, ka visi šie secinājumi ir balstīti tikai uz cilvēku uzskatiem, nevis faktiem.

Ko saka speciālisti?

Foto – Pexels

Patiesībā mājdzīvnieka raksturs ir atkarīgs nevis no tā kažoka krāsas, bet gan no šķirnes. Piemēram, viens pētījums skaidri parādīja, ka britu īsspalvainie kaķi vismazāk meklē kontaktu ar cilvēkiem, savukārt Devonas rekss – visbiežāk. Taču citos pētījumos ir konstatēti arī izņēmumi šķirnes ietvaros, proti, dzīvnieka šķirne nevar pilnībā izskaidrot tā raksturu.

Diemžēl abos pētījumos nav izslēgta arī cilvēka neobjektivitāte, kas, iespējams, ietekmējusi rezultātus.

Lasi vēl: Vai tu maz esi aizdomājies par patieso iemeslu kāpēc kaķis guļas virsū cilvēkam? Es tagad uzzināju, esmu pārsteigta!

Tātad, kas patiesībā ietekmē kaķu raksturu? Eksperti uzskata, ka tā ir vide un ikdiena, kurā dzīvnieks audzis. Piemēram, ja kaķēns līdz 9 nedēļu vecumam nav kontaktējies ar cilvēkiem, tad, visticamāk, arī pieaudzis, šis dzīvnieks būs nemierīgs un izvairīsies no kontakta ar cilvēkiem un citiem dzīvniekiem.

Tāpat kaķa temperamentu ietekmē laiks, ko tas pavadījis kopā ar māti – pārlieku agri šķirts kaķēns no mātes, izaug bailīgāks un tramīgāks par to, kurš bijis kopā ar māti pietiekoši ilgu laiku.

Foto – Pexels

Bet ar kaķa kažoka krāsu viņa raksturam, kā izrādās, nav pilnīgi nekāda sakara.

Leave a Comment