Vai tu maz esi aizdomājies par patieso iemeslu kāpēc kaķis guļas virsū cilvēkam? Es tagad uzzināju, esmu pārsteigta!

Saskaņā ar senu ticējumu kaķiem tiek piedēvētas dziednieku maģiskās īpašības. Ja kaķis guļ uz sava saimnieka, tas nozīmē, ka tas jūt kādu kaiti un vēlas viņu “izdakterēt”. Vai tas tā ir? Un vai ir nozīme ķermeņa daļai, uz kuras mājdzīvnieks pašlaik guļ?

Kāpēc kaķis guļ uz cilvēka?

Kaķis vēlas sasildīties. Kad kaķim ir auksti, tas guļ uz sava saimnieka, jo tā viņam ir siltāk.

Kaķis atzīmē, ka tas ir viņa saimnieks. Kaķis nogulstas uz cilvēka, tādējādi parādot, ka šī vieta pieder viņam, tāpēc citiem mājdzīvniekiem un ģimenes locekļiem vajadzētu turēties no tā tālāk.

Kaķis meklē aizsardzību. Miega laikā kaķis ir neaizsargāts, tāpēc tas dodas gulēt drošākajā vietā – uz sava saimnieka vai tā tuvumā.

Kaķis izrāda savu mīlestību. Piespiežoties pie saimnieka ķermeņa, dzīvnieks vēlas izrādīt savas jūtas.

Kaķis vēlas atpūsties. Saimnieka sirdsdarbība un mierīgā elpošana miega laikā palīdz kaķim viegli aizmigt. Kaķēniem tas īpaši patīk, jo sirds pukstēšana viņiem atgādina mammu.

 

Izpildi šo testu: 

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 61%

0%

 

Kaķi piesaista cilvēka smarža. Zinātnieki ir izteikuši pieņēmumu, ka cilvēka sviedri kaķim ir sava veida afrodiziaks. Nav pārsteidzoši, ka daži kaķi iemieg uz sava saimnieka ķermeņa, ieķērušies viņa padusē.

 

Kaķis lutina savu saimnieku. Tiklīdz kaķis sajūt cilvēka sāpes, tas cenšas uzreiz apgulties uz šīs vietas, var murrāt vai aizmigt. Šādā veidā sāpes mazinās vai izzūd pavisam.

Kaķi ir labi pazīstami mājas dziednieki. Pastāv pat tāda metode, kā novērst un dakterē dažādas kaites, izmantojot pacientu kontaktu ar kaķiem. To sauc par kaķu terapiju.

Lasi vēl: Ja jūsu vārdā ir šie konkrētie burti, tad jūs esat ļoti, ļoti laimīgs cilvēks – veiksme vienmēr būs ar jums!

Kaķi spēj mazināt nogurumu, stresu, migrēnu, ja tie guļ uz cilvēka. Garspalvainie kaķi (Sibīrijas, Angoras, Persijas, Birmas, Norvēģijas meža kaķi) tiek uzskatīti par lieliskiem ps*h*iti*m , kas palīdz cilvēkiem, kuri cieš no bezmiega, aizkaitināmības, depresijas.

Tomēr tas vēl nav pats galvenais..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment