“Vai jūs zināt, kas klientos sanikno kasieres?”; Es jums pastāstīšu no savas pieredzes

Atnākot uz jebkuru veikalu, redzam draudzīgas vai ne pārāk draudzīgas pārdevēju un kasieru sejas. Dažkārt vienaldzīgi un vienaldzīgi bez vēlmes mums palīdzēt. 

Reizēm apsēsts, kad tev nav vajadzīga viņu palīdzība un tu pats gribi pieņemt lēmumu.

Bet pārdevēji un kasieri ir vienkārši cilvēki, ar savām problēmām, garastāvokli un sliktu veselību. Vai esat kādreiz domājuši, kas viņiem mūsos patīk vai nepatīk? Varbūt arī viņiem kaut kas traucē?

Kad 2000. gadā pārcēlos, man bija jāsāk dzīve no nulles. Es dabūju darbu par kasieri lielā veikalā. Mūsu pilsētā tas tikko bija atvērts un prasības personālam un īpaši kasieriem bija ļoti augstas. Bet arī kasieri ir cilvēki, un arī viņiem kaut kas var nepatikt klientu uzvedībā.

Vai jūs zināt, kas klientos sanikno kasieres? Es jums pastāstīšu no savas pieredzes.

 

Atvainojiet, es aizmirsu paņemt maku.

Es domāju, ka jūs saprotat, par ko es runāju. Tu stāvi rindā, tev priekšā tiek turēti pilni preču rati. Kasieris ir gatavs aizvērt čeku un pēkšņi klients atceras, ka ir aizmirsis paņemt sīknaudu. “Pagaidiet, neaizveriet, es tūliņ atgriezīšos!” Pūlis ir spiests viņu gaidīt, jo preces ir izkrāmētas, bet nav saliktas, un pircējs aizbēga.

Kad pircēji nāk uz veikala slēgšanu.

Mūsu veikals tiek slēgts 22:00, lai klienti varētu ienākt. Strādājam līdz pēdējam klientam. Cilvēki nāk 21-58, mierīgi paņem ratus un lēnām savāc preces. “Nekas, pagaidīs, tas ir viņu darbs!” Un neviens nedomā, ka kasieris ir tas pats cilvēks, viņš ir noguris un viņam vēl vajag saskaitīt un atdot naudu. Un rēķināt pareizi, nekļūdīties.

Kad viņi nepieskata savus bērnus.

Es strādāju ļoti lielā veikalā, kas bija pozicionēts kā vairumtirgotājs. Pa halli braukāja autokrāvēji. Ilgus gadus klientus ar bērniem veikalos vispār nelaida. Tas bija pareizi no drošības viedokļa. Tad šis noteikums tika mainīts un bērni tika ielaisti. Vecāki, kurus aizrauj preču izvēle, bieži aizmirst par saviem bērniem. Un bērni, savukārt, atstāti pašplūsmā, cenšas kaut ko sagrābt no plauktiem vai skriet pāri ceļam iekrāvēja priekšā. Protams, tas kaitina darbiniekus.

Lasi vēl: “Skumjas ziņas sportistu pasaulē..”; 88 gadu vecumā mūžībā devies viens no pasaules labākajiem futbolistiem

Klient, pasteidzies!

Kasierim nav mērķa strādāt lēni, viņš arī vēlas apkalpot klientu pēc iespējas ātrāk. Un, kad kaut kas nepārspēj, kāds izturas ar sapratni, un kāds sāk trokšņot un nerīkoties pareizi. Protams, kasieris nav apmierināts, jo konkrēti viņš ne pie kā nav vainīgs.

Turpini lasīt, kādas ir pārējās rīcības, kuras kaitina, nākošajā lapā

Leave a Comment