Vai jūs zināt, kā pareizi novācami kabači?

“Ideju Kabata” atgādina, ka ļoti svarīgi ir pareizi novākt kabaču ražu. To ir visai viegli izdarīt, jo dārzeņi pavisam viegli notrūkst no kātiņiem. Taču, ja tos paredzēts vākt uzglabāšanai līdz ziemai, tad noteikti jāņem palīgā ass nazis vai labas dārznieku šķēres. Svarīgi ir arī kabača kātiņu nogriezt pēc iespējas līdzenāk, jo tas ļaus dārzenim uzglabāties pēc iespējas ilgāk.

Gadījumā, ja vēlaties kabačus vākt to uzglabāšanai, tad to ir vislabāk darīt rudenī līdz salnām, jo vasarā izaudzētie kabači noteikti būs jāizlieto vispirms. Kabači var bojāties vairāku iemeslu dēļ. Viens no iemesliem var būt neuzmanīga dārzeņu vākšana. Līdzko būs traumēts augļkātiņš, dārzenis ātrāk sāks pūt.

Ja jūs vācat kabačus uzglabāšanai ziemā, jāliek lietā ass nazis vai dārznieku šķēres. Līdzens kātiņa griezums ļauj dārzenim uzglabāties pēc iespējas ilgāk. Tāpat noderīgi ir atcerēties, ka vislabāk dārzeņus uzglabāšanai vākt rudenī līdz salnām. Vasarā izaudzētie kabači jāizlieto būs jāizlieto teju uzreiz.

Ja kabači paredzēti tūlītējai ēšanai, tad tos var griezt jau 8–12 dienas pēc to noziedēšanas, kad tie būs sasnieguši 10–15 centimetru garumu. Svaigi novāktos dārzeņus var atdzesēt aptuveni +3 līdz +5 grādu temperatūrā, ieliekot tos ledusskapī vai aukstā ūdenī. Arī šos kabačus jāizlieto aptuveni nedēļas laikā, jo pēcāk tie būs zaudējuši savu garšu.

Avots

Leave a Comment