Uzmanību, izsludināts sarkanais (pats bīstamākais) brīdinājums Latvijas iedzīvotājiem!

Toms Bricis brīdina plašāku sabiedrību savā mikrovietnē “X” redzamajā profilā. Bricis ziņo, ka Latvijas austrumu reģionā izsludināta sarkanā trauksme par stipru salnu, kas šonakt un rīt no rīta būs gaidāma.

Atsevišķās vietās gaidāma temperatūras pazemināšanās līdz -30 °C. Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina līdzcilvēkus: Zem bezmākoņainām debesīm naktī uz pirmdienu lielākajā daļā valsts apkārtējā temperatūra pazemināsies līdz aptuveni -20…-24°.

Tiek prognozēts, ka austrumu rajonos temperatūra vēl vairāk pazemināsies līdz aptuveni -25…-29°, atsevišķos izolētos apgabalos noslīdot pat līdz -30°.

Ko tas var atnest?

Lasi vēl: Pāvels Globa publicē savu pirmo prognozi: 3 zodiaka zīmes, kas 2024. gadā noķers veiksmi aiz astes

Kā novērst apsaldējumus?

Apsaldējumi ir stāvoklis, kad āda vai audu šūnas nogurst no zemas temperatūras, kas var izraisīt bojājumus. Lai novērstu apsaldējumus un aizsargātu sevi pret aukstumu, ir svarīgi ievērot vairākus piesardzības pasākumus:

Adekvāta apģērba izvēle: Velciet vairākas apģērba kārtas, kas saglabā siltumu un novada mitrumu. Izvairieties no mitras apģērbu uzvalkāšanas, jo mitrumam var būt aukstuma pastiprinošs efekts. Lielu uzmanību pievērsiet arī labam apavu izvēlēm.

Aizsargbrilles un cepure: Aizsargbrilles var pasargāt acis no stipra vēja un sniega, bet cepure ir svarīga galvas siltuma saglabāšanai, jo daudz no ķermeņa siltuma zaudējas caur galvu.

Regulāra apsildīšanās: Ja jūs ilgstoši uzturaties aukstā laikā, rūpējieties par to, lai veiktu regulāras apsildīšanās siltākā vietā, lai ķermenis varētu atkal uzlādēties ar siltumu.

Kustēšanās: Saglabājiet kustību, lai saglabātu ķermeņa siltumu. Ja jūs stāvēsit uz vietas ilgstoši, pārnesiet svaru no vienas kājas uz otru vai veiciet vieglas vingrošanas vingrinājumus.

Siltums no iekšpuses: Dzeriet siltus dzērienus, lai uzturētu ķermeņa temperatūru. Karsts tējas, kafija vai siltas zupas var palīdzēt iekšēji uzsildīties.

Siltas rokas un kājas: Pārliecinieties, ka jums ir silti cimdi un zeķes, jo rokas un kājas ir ķermeņa daļas, kur visvairāk izzūd ķermeņa siltums.

Izvairieties no pārkaršanas: Pārkaršana var palielināt apsaldējumu risku. Uzmanieties, lai neapģērbtos pārāk silti un nepārmērīgi neizmantojiet apsildes ierīces.

Leave a Comment