Ukrainas valdības pārstāvji aicina ukraiņu bēgļus šoziem palikt Eiropā un vēl neatgriezties dzimtenē

Ukrainas valdība mudinājusi no valsts aizbēgušos ukraiņus šoziem neatgriezties mājās, lai nepārslogotu daļēji nopostīto kritisko infrastruktūru.

Pēdējās dienās samazinājies Krievijas raķešu uzbrukumu skaits Ukrainas pilsētām, ko Rietumu militārie eksperti uzskata par iemeslu Krievijai pieejamo raķešu skaita samazināšanos. Krievijas raķešu triecienu draudi nav samazinājušies, neskatoties uz nesenajiem centieniem uzlabot abu valstu attiecības.

Ukrainas bruņoto spēku Dienvidu operatīvā pavēlniecība ziņojusi, ka Krievija Melnajā jūrā izvietojusi zemūdeni un astoņus karakuģus, katrs bruņots ar vismaz 20 spārnotajām raķetēm “Kalibr”.

Šīs raķetes varētu izmantot, lai turpinātu uzbrukt Ukrainas energoapgādes infrastruktūrai, kas pēdējā laikā tiek bojāta arvien vairāk. Ukrainas valdība aicina kara bēgļus šoziem neatgriezties dzimtenē

Aicinājums neriskēt

Šī iemesla dēļ Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka aicināja uz ārzemēm aizbēgušos ukraiņus vismaz līdz pavasarim neatgriezties dzimtenē, lai nepārslogotu valsts elektrotīklu.

Krievijas darbības ir skaidri redzamas visiem. Šajā laikā nav droši atgriezties mājās, jo tādējādi jūs un jūsu tuvinieki riskētu saslimt vai gūt traumas. Nedariet to. Ja vari, pārziemo citā valstī, intervijā raidorganizācijai “Suspilne” sacīja Vereščuka.

Es arī ļoti vēlos, lai mēs pavasarī kopīgi atjaunotu Harkovu, Hersonu un citas apdzīvotās vietas, lai ukraiņu bērni varētu dzīvot un mācīties savā valstī.

Mums ir jābūt pacietīgiem, jo ​​lietas pasliktināsies, pirms tās kļūs labākas. Mums ir jāizdzīvo šī ziema.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī, 7.7 miljoni ukraiņu devušies bēgļu gaitās uz citām Eiropas valstīm, liecina ANO Bēgļu aģentūras dati.

Leave a Comment