Uber un Ķīnas pašbraucošo tehnoloģiju jaunuzņēmums paziņo par partnerību, lai AAE uzsāktu robotaxis darbību

Uber Technologies  un WeRide trešdien paziņoja par partnerību, lai, sākot ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem, izmantotu Ķīnas pašbraucošo tehnoloģiju uzņēmuma transportlīdzekļus braucienu kopbraukšanas platformā.

WeRide pirmā sadarbība ar globālu braukšanas pakalpojumu platformu palīdzēs uzņēmumam paplašināt savu darbības jomu ārpus Ķīnas, savukārt Uber sper vēl vienu soli ceļā uz robotuzbraukšanu iekļaušanu savā platformā.

Šomēnes Uber paplašināja savu partnerību ar Alphabet  piederošo Waymo, lai ieviestu robotaksometrus ASV pilsētās Ostinā un Atlantā.

Augustā Uber izveidoja sadarbību ar General Motors robotaxi struktūrvienību Cruise, kas no nākamā gada platformā piedāvās savus autonomos transportlīdzekļus.

Vēl šogad Abū Dabī tiks uzsākta braukšanas pakalpojumu uzņēmuma partnerība ar WeRide. WeRide tika piešķirta AAE pirmā un vienīgā valsts licence pašbraucošiem transportlīdzekļiem, kas ļauj Ķīnas uzņēmumam testēt un ekspluatēt robotaksi uz valsts ceļiem visā valstī.

Bija paredzēts, ka WeRide kotēs savas akcijas Amerikas Savienotajās Valstīs, novērtējot uzņēmumu līdz 5 miljardiem ASV dolāru, taču sākotnējais publiskais piedāvājums ir aizkavēts, un uzņēmums paziņoja, ka strādā pie dokumentācijas pabeigšanas, lai varētu turpināt kotēšanu.

Baidena administrācija pirmdien ierosināja aizliegumus, kas neļautu Ķīnas autoražotājiem testēt pašbraucošus automobiļus uz ASV ceļiem un kas attiektos arī uz citu ASV ārvalstu pretinieku ražotu transportlīdzekļu programmatūru un aparatūru.

Leave a Comment