Tuvākajās stundās Latviju pāršalks ļoti briesmīgi laikapstākļi! Autovadītājiem jābūt gataviem!

Paredzams, ka tuvākajās stundās būs stiprs putenis un bīstami ceļa apstākļi. Tāpēc autovadītājiem ļoti ieteicams būt ļoti uzmanīgiem un izvēlēties attiecīgo braukšanas ātrumu.

Vakara stundās gaidāms mākoņains laiks, tomēr atsevišķos reģionos debesis skaidrosies. Snigšana tiek prognozēta daudzos rajonos, īpaši spēcīgi nokrišņi gaidāmi centrālajās vietās.

Satiksmes dalībnieki aicināti ievērot piesardzību, ņemot vērā, ka uz brauktuvēm veidosies ledus apstākļi un snigšanas laikā redzamība būs ierobežota 500-1000 metru diapazonā.

Sagaidāms, ka valdīs lēns ziemeļaustrumu līdz ziemeļu vējš, kas piekrastē būs mērens. Gaisa temperatūra būs no -2 līdz -7 grādiem pēc Celsija, bet Vidzemes reģionā -7 līdz -11 grādiem pēc Celsija.

Rīgā vakarā gaidāms apmācies laiks, līdz rītam debesis skaidrosies. Nakts sākumā gaidāms sniegs. Saglabāsies lēns ziemeļaustrumu vējš, kas izraisīs temperatūras pazemināšanos robežās no -4 līdz -6 grādiem.

Lasi vēl: Saules vējš izsauks vētru. 4 dienu magnētiskās vētras mūs mocīs 10 dienas; kad sāksies?

LVC (Latvijas valsts ceļi) paziņojis, ka pašreizējie ceļu apstākļi sestdienas vakarā ir apgrūtinoši autovadītājiem ledus un sniega klātbūtnes dēļ. Uzņēmums norāda, ka sestdien aptuveni pulksten 18:00 ievērojams apledojums un snigšana lielākajā Latvijas teritorijas apgrūtinās braukšanu pa valsts galvenajiem un sekundārajiem ceļiem.

Piesnigušie un aizsalušie ceļa posmi tiek rūpīgi attīrīti un apstrādāti ar pretslīdes vielām. Īpašas ziemas dienesta tehnikas vienības aktīvi pilda savus pienākumus.

 

Leave a Comment