Tuvākajās stundās Latviju pāršalks ļoti briesmīgi laikapstākļi! Autovadītājiem jābūt gataviem!

Tuvākajās stundās Latviju pāršalks ļoti briesmīgi laikapstākļi! Autovadītājiem jābūt gataviem, jo sinoptiķi ir izsludinājuši brīdinājumu. 

Saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm, novembra beigās un decembra sākumā Latvijā būtiski atkušņi gaidāmi. Turklāt turpināsies snigšana, īpaši valsts austrumu rajonos. Atsevišķos rajonos sniega uzkrāšanās dziļumā var pārsniegt 30 centimetrus.

Nedēļas nogalē brīžiem debesis skaidrosies, svētdien gaidāmi labvēlīgāki laikapstākļi un saulaināki apstākļi. Sestdien daudzviet snigs neliels, savukārt atsevišķos rajonos var būt stiprs snigšana.

Svētdien prognozes liecina par pārsvarā snigšanu Latgalē, kā arī iespējamiem sniega mākoņiem no Rīgas jūras līča, kas varētu skart Tukuma novadu un Jūrmalu. Paredzams, ka šie sniega mākoņi atsevišķās vietās nesīs ievērojamus nokrišņus. Gaisa temperatūra pārsvarā gaidāma zem nulles.

Svētdienas vakarā un agrās rīta stundās, mākoņiem izklīstot, sals potenciāli var noslīdēt līdz 15 grādiem, savukārt pusdienlaikā gaisa temperatūra būs no -1 līdz -8 grādiem.

Tiek prognozēts, ka svētdien un pirmdien stiprs ciklons daudzos Ukrainas reģionos izraisīs vētru, ievērojamus nokrišņus lietus un sniega veidā.

Lasi vēl: Kā rotāt mājokli, sagaidot jauno gadu. Ieteikumi, kas ļaus tev pielabināt 2024. gada saimnieku – Zaļo Koka Pūķi

Turklāt ir sagaidāms, ka šī laikapstākļu sistēma turpmāk ietekmēs laikapstākļus Latvijā nākamās nedēļas sākumā. Turklāt tiek prognozēts, ka nedēļas laikā Latvijā piezemēsies vēl viens vai divi cikloni.

Sākotnējās adventes iestāšanās laikā atsevišķos Latgales un Vidzemes rajonos sniega biezums var sasniegt pat 30 centimetrus. Tomēr ir ticams, ka arī citos valsts reģionos snigs pamatīgs sniegs, jo intensīvākie nokrišņi parasti rodas no mākoņu veidojumiem virs jūras.

Turklāt, decembrim ejot, sniega uzkrāšanās potenciāli var palielināties. Paredzamā gaisa temperatūra pārsvarā ir robežās no 0 līdz -10 grādiem; tomēr atsevišķos gadījumos, kad mākoņi izklīst un valda bezvēja, nakts stundās gaiss strauji atdziest, izraisot termometra stabiņa noslīdēšanu līdz -15 līdz -20 grādiem atsevišķās vietās.

Pirms pāris minūtēm sinoptiķi izplatīja ļoti svarīgu paziņojumu uz tuvākajām stundām Latvijā. Kas gaidāms? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment