Turki pērk 10 pudeles etiķa reizē: Nolēmu paprasīt kāpēc un uzzināju 5 Lietderīgas lietošanas metodes, Tagad daru to pašu

Etiķis ir viens no tiem ikdienas produktiem, kuram ir neizmērojami daudz izmantošanas veidu un priekšrocību. Tā lietošana mājsaimniecībā ir plaša un daudzveidīga, spējot darboties kā tīrīšanas līdzeklis, balinātājs, dezinfekcijas līdzeklis un pat herbicīds. Tas ir kā neatsverams līdzeklis katras mājsaimnieces arsenālā!

Mūsu viesošanās Turcijā ilgst jau piecus gadus, un katru gadu mēs atklājam arvien jaunus un interesantus faktus par šo valsti. Piemēram, nesen esam pamanījuši, ka turki bieži iepērkas veselām etiķa kastēm mājām, bet man parasti pietiek ar vienu pudeli uz pusgadu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Nolēmām pajautāt, kāpēc. Viņi mums skaidroja, ka etiķis ir viens no neatņemamām lietām mājsaimniecībā, kas ne tikai ietaupa laiku un enerģiju, bet arī naudu. Bieži etiķis varētu nomainīt dārgus tīrīšanas līdzekļus.

1. Smaku likvidēšana
Galda etiķis ir lielisks nevēlamu smaku likvidētājs.

Katru reizi, kad mazgāju ledusskapja iekšpusi, es to noslauku ar lupatiņu, kas samērcēta etiķūdenī:

Es šķīduju 1 ēdamkaroti etiķa 70% šķidruma litrā ūdens.

Visas smakas, ieskaitot pārtikas smakas, pazūd. To pašu daru, mazgājot plastmasas traukus.

2. Traipu noņemšana no kafijas un tējas traipiem

Katru reizi, kad apciemoju vecmāmiņu, mani vienmēr pārņem sajūsma par viņas krūzēm un glāzēm. Vecmāmiņai, kas ir vairāk nekā 80 gadus veca, krūzes gandrīz vienmēr izskatās tīras… bet pāris traipus varētu konstatēt! Taču man nav spēka to pateikt vecmāmiņai, un tāpēc, kad viņa to nepaman, es tos vienkārši mazgāju pats!

Visas krūzes es mazgāju ar sāli, kurā es pievienoju nedaudz galda etiķa. Es tieši ar šo maisījumu notīru krūzes iekšpusi. Pāris kustības un traipi no kafijas un tējas izzūd, neatstājot nekādas pēdas.

3. Gaļas marinēšana ar galda etiķi

Viena no manām iecienītākajām gaļas marināžu metodēm ir izmantot etiķi. Tas ne tikai nodrošina gaļai lielisku garšu, bet arī palīdz iznīcināt baktērijas un padara gaļu mīkstāku.

Manā marinādē parasti tiek izmantoti šādi komponenti: 1 ēdamkarote 9% etiķa, liels sīpols, sāls un dažādas garšvielas pēc personīgās preference (parasti melnie pipari un maltais koriandrs).

Šādu marinādi es izmantoju ne tikai šašlikam, bet arī gaļas cepšanai cepeškrāsnī, un rezultāts vienmēr ir pārsteidzošs!

Tomēr ir vēl citi izmantošanas veidi un tie ir satriecienoši!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment