“Tumsas dievs” tuvojas zemei: nobijušies zinātnieki nespēj paredzēt mūsu nākotni

Ne viss ir tik slikti

Pasaules gals nenotiks

Apofiss uzkurina apokaliptiskus noskaņojumus – trauksmes cēlāji gaida pasaules galu. Patiesībā tas nenotiks – asteroīds ir pārāk mazs, lai iznīcinātu cilvēci.

Spēcīga iznīcināšana, protams, būs, bet ne tālāk kā 10 kilometru rādiusā no asteroīda nokrišanas vietas. Daļēja iznīcināšana gaidāma 50 kilometru rādiusā, bet 100 kilometru rādiusā izlidos tikai nedaudz stikla.

 

Ja asteroīds nokrīt blīvi apdzīvotā vietā, no daudzām upuriem neizbēgt. Trieciena vietā izveidosies krāteris 5-6 kilometru diametrā. Sprādziena spēks būs 800-500 megatonu TNT ekvivalenta.

Pelargonijas veidos satriecošu ziedu cepurīti: šis mēslojums atjaunos pat panīkušu ziedu

Tas ir vairāk nekā 10 reižu jaudīgāks par ūdeņraža “Cara Bumbu”, kas tika izmēģināta 1961. gadā Novaja Zemļas salā, un vairāk nekā 50 reižu jaudīgāks par Tunguskas meteorītu.

Lasi vēl: “Kādus tomātus es sēju aprīlī un iegūstu pienācīgu garšīgu augļu ražu?”; Noteikti ņem vērā

Klimata ietekme uz pasauli ir plaša un daudzšķautņaina. Tā ietver sekas gan dabai, gan sabiedrībai, gan ekonomikai.

Dabai klimata pārmaiņas izraisa:

Temperatūras paaugstināšanos: Vidējā temperatūra pasaulē kopš 19. gadsimta beigām ir paaugstinājusies par aptuveni 1 grādu pēc Celsija.

Tas izraisa ledus kušanu, jūras līmeņa celšanos, ekstrēmu laikapstākļu biežuma un intensitātes palielināšanos, kā arī izmaiņas augu un dzīvnieku valstī.

Nokrišņu režīma izmaiņas: Dažos reģionos nokrišņu daudzums palielinās, izraisot plūdus un citus ūdens postījumus, bet citos reģionos nokrišņu daudzums samazinās, izraisot sausumu un pārtuksnešošanos.

Bioloģiskās daudzveidības samazināšanos: Klimata pārmaiņas apdraud daudzu augu un dzīvnieku sugu izdzīvošanu. Tās, kas nespēj pielāgoties jaunajiem apstākļiem, var izzust.

 

Leave a Comment