Tu vairs nekad netērēsi naudu aptiekā, lai mazinātu odu kodumu niezi, kad uzzināsi par šo triku

Foto – Pixabay

Ja vēlaties mazināt niezi pēc odu koduma, bet nevēlaties lietot ķīmiskus līdzekļus, jums noderēs visvienkāršākā lieta, kas atrodas teju vai katrā mājas virtuvē. Tev vairs nekad nebūs jātērē nauda aptiekā.

Vairošanās periodā odi kļūst ļoti aktīvi, kas palielina kodumu risku. Šobrīd, kā zināms, Latvijā odu ir daudz par daudz, un to kodumi, protams, rada nepatīkamas sajūtas.

Daži cilvēki ir jutīgāki pret odu un citu kukaiņu kodumiem, kas izraisa spēcīgu niezi un sarkanus pleķus uz ādas. Izrādās, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā mazināt niezi pēc kukaiņa koduma, atrodas teju vai jebkuras mājas virtuvē. Tāpat arī šis veids lieliski noder tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar lietot ķīmiskus līdzekļus.

Foto – Pixabay

Izrādās, ka pret odu kodumiem lieliski darbojas banāna miziņa! Tas ir pateicoties tajā esošajām dabiskajām eļļām. Banāna mizas iekšpusei piemīt antibakteriālas īpašības, tā ir bagāta ar C vitamīnu, tā ir antihistamīna viela, kas lieliski noder kukaiņu kodumu ārstēšanai (mazina niezi!)

Lasi vēl: Smūtijs “Banāna maigums” – fenomenālai notievēšanai

Ja iekodis ods, ko jādara ar banāna miziņu? Vienkārši berzējiet skarto vietu ar banāna miziņu, līdz tās iekšpuse kļūst brūna. Varat to arī atstāt uz koduma vietas uz dažām minūtēm, pēc tam ādu vienkārši nomazgājiet. Nieze pakāpeniski izzudīs. Banānu mizām piemīt arī pretiekaisuma īpašības, un tās arī labi mitrina ādu. Tas viss var palīdzēt mazināt niezi pēc kukaiņu kodumiem.

Iespējams, jums šis ieteikums var likties uzjautrinošs, un tā patiešām ir, ka daudzi cilvēki šim padomam un efektam netic, tomēr pamēģiniet un būsiet pārsteigts par rezultātu!

Leave a Comment