TOP-10 ieradumi, kas uzreiz atbaida citus cilvēkus

Ikviens, kurš interesējas par to, kā pareizi dzīvot šajā pasaulē, iespējams, aizdomājas, ko darīt, lai neatbiedētu cilvēkus no sevis. Kā izrādās, ir 10 paradumi, kas uzreiz atbaida cilvēkus.

Dominēšana sarunā. Tas nozīmē, ka cilvēks daudz runā par kaut ko savu, nemaz neļaujot otram cilvēkam izteikties. Eksperti ir vienisprātis, ka klausīšanās ir tikpat svarīga, ja ne svarīgāka par runāšanu. Kad pamanāt, ka monopolizējat sarunu, ievelciet elpu un pajautājiet otram cilvēkam par viņa dienu.

Pārāk daudz negatīvisma. Nevienam nepatīk negatīvi un mūžam nepamierināti cilvēki, tas vienkārši atbaida.

Negodīgums. Cilvēki ir uzmanīgi attiecībā pret negodīgiem cilvēkiem, un šādas lietas reti, kad piedod. Ja mēģināsiet krāpties, citi to tā vai šā pamanīs. Vienīgais ko iegūsiet ir pazaudēta reputācija.

Nepārtraukta sarunas pārraušana. Nekad nepārtrauciet savus sarunu biedrus.

Citu cilvēku tiesāšana. Tas liecina, ka esat par sevi ļoti augstās domās un uzskatās, ka esat labāks kā citi. Mēs visi kļūdāmies, bet, ja tiesājat citus, tas no malas izskatās vairāk nekā nepatīkami.

Empātijas trūkums. Ja mēs esam vienaldzīgi pret citu cilvēku jūtām un emocijām, tas mūs parāda kā aukstus un vēsus cilvēkus, kuri nav ieinteresēti citos cilvēkos. Diez vai kāds gribēs sev tādu draugu.

Pārāk liela koncentrēšanās uz sevi, piemēram, neuzdodot jautājumus par otru personu. Dalīšanās par sevi ir laba lieta, bet, ja pilnībā ignorējat otru cilvēku un neinteresējaties par viņu, tad nekāda draudzība nesanāks.

Atzinības trūkums. Protiet novērtēt otra cilvēka paveikto.

Pārmērīga piekāpība. Ja cilvēks ir pastāvīgi piekāpīgs, to var uztvert kā nenopietnību vai manipulāciju. Neesiet iedomīgi, bet neļaujieties būt arī pārāk pazemīgi.

Turklāt personisko robežu neievērošana tiek uzskatīta par kaitīgu ieradumu, kas var sabojāt attiecības ar cilvēkiem.

 

 

 

 

Leave a Comment