Tikko izskanēja sēru vēsts; Pirms pāris dienām mūžībā aizsaukts ļoti talantīgs Latvijas mākslinieks

Diemžēl pirms pāris minūtēm izskanējusi ļoti skumja sēru vēsts, kura pāršalca Latviju pavisam negaidot. Aizsaulē devies viens no mūsu talantīgākajiem māksliniekiem. 

Sēras ir dabiska un universāla cilvēka reakcija uz zaudējumu, īpaši mīļotā cilvēka aiziešanu. Tās ir dziļas emocionālas sāpes, kas bieži vien ietver skumjas, izmisumu, dusmas. Lai gan šķiet, ka laiks ir viens no galvenajiem faktoriem, kas palīdz tikt galā ar sērām, ir svarīgi saprast, kā un kāpēc laiks spēlē tik nozīmīgu lomu dziedināšanas procesā.

Laiks sniedz iespēju cilvēkam pielāgoties jaunajai realitātei, kurā zaudējuma objekts vairs nav klātesošs. Sākumā zaudējuma sāpes var būt tik intensīvas, ka šķiet, ka nekad nevarēs atgūties. Tomēr ar laiku sāpes parasti mazinās, jo cilvēks pakāpeniski pierod pie jaunās dzīves situācijas. Tas nenozīmē, ka zaudējuma sāpes pilnībā izzūd, bet tās kļūst vieglāk pārvaldāmas un mazāk dominējošas ikdienas dzīvē.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Laiks ļauj apstrādāt un integrēt emocijas. Sēras ir sarežģīts emocionāls process, kas prasa laiku. Cilvēki bieži vien pārdzīvo dažādas sēru stadijas, piemēram, noliegumu, dusmas, vienošanās, depresiju un pieņemšanu. Katrai no šīm stadijām ir savs laiks un vieta, un tās var atkārtoties vai sajaukties. Ar laiku cilvēks spēj apstrādāt šīs emocijas un integrēt tās savā dzīves pieredzē, kas palīdz samazināt emocionālo slogu.

Konkrētās pašvaldībās izmaksās vairāk nekā 500 eiro lielu naudas atbalstu – vai tev pienāksies?

Laiks dod iespēju meklēt un saņemt atbalstu. Sēru periodā ir svarīgi, lai cilvēks saņemtu atbalstu no draugiem, ģimenes, kolēģiem vai profesionāļiem, piemēram, psihoterapeitiem. Ar laiku cilvēks var atrast veidus, kā izpaust un dalīties ar savām sāpēm, kas ir būtiski dziedināšanas procesam. Sociālais atbalsts palīdz ne tikai justies saprastam un pieņemtam, bet arī sniedz praktisku palīdzību ikdienas dzīvē.

Diemžēl tagad par sēru vēsti..

Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins pavēstīja par fotomākslinieka, fotogrāfijas vēsturnieka, dažādu notikumu dokumentētāja, publicista un muzeja darbinieka Pētera Korsaka aiziešanu mūžībā (15.12.1937.–22.05.2024.).

20.gadsimta 80. gados Pēteris Korsaks aktīvi darbojās līdzās politiskajiem aktīvistiem un veicināja ievērojamo Latvijas tēlnieku Kārļa Zāles, Kārļa Jansona un Kārļa Zemdegas nojaukto pieminekļu atjaunošanu.

Lasi vēl: Ir saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša: sinoptiķi stāsta, kam jāgatavojas

Viņa fotomāksla ietver portretus ar Latvijas izcilākajām personībām, tostarp Andreju Eglīti, Jāni Stradiņu, Gunāru Birkertu, Broņislavu Martuževu, Vairu Vīķi-Freibergu, Induli Ranku, Lidiju Lasmani-Doroņinu, Andri Slapiņu un citām ievērojamām personām.

 

Leave a Comment