Tiek aicināts aizpildīt šo dokumentu, lai arī turpmāk iedzīvotāji šādā veidā var saņemt pabalstus un pensijas!

Iedzīvotājiem tiek aicināts un lūgts aizpildīt šo dokumentu, lai arī turpmāk šādā veidā var saņemt pabalstus un pensijas! Kā zināms ir gaidāmas izmaiņas šajā jautājumā. 

2024. gadā pieauga vairāki sociālie maksājumi.

Tas ietver minimālo pensiju un pabalstu paaugstināšanu, minimālo ienākumu sliekšņu pastiprināšanu sociālās palīdzības saņemšanai, pensiju piemaksu atsākšanu vecāka gadagājuma iedzīvotājiem pēc divpadsmit gadu pārtraukuma un pabalstu bērniem ar īpašām vajadzībām pastiprināšanu.

Sociālajā jomā notiek vairākas izmaiņas, tostarp minimālās algas paaugstināšana, kas ir būtiska izmaiņa sociālo iemaksu atvieglošanai.

2024. gadā personām viņu dzīvesvietā, īpaši aprūpes iestādēs, tiks piedāvāta mobilā paliatīvās aprūpes brigāde. Šis visaptverošais pakalpojums ietvers valsts apmaksātu sociālo aprūpi, psihoemocionālo atbalstu, tehniskos palīglīdzekļus un veselības aprūpes nodrošinājumu.

Pakalpojums būs pieejams pilngadīgām personām, kuras saņēmušas stacionārās ārstniecības iestādes ārstu padomes lēmumu par paliatīvās aprūpes norīkošanu savā dzīvesvietā. Pakalpojumu sniegs valsts izvēlēti pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā.

Un tas nav viss..

Lasi vēl: Ko darīt, ja bankomāts ir norijis karti un nesteidzas to atdot atpakaļ? Šeit ir tikai viens solis, lai nepaliktu bez naudas

Lasi arī: Unikāls horoskops februāra otrai pusei: kā spēcīgā planētu parāde Ūdensvīrā mainīs katras zodiaka zīmes dzīvi

Palielinot finansiālo atbalstu ģimenēm ar bērniem invalīdiem, ikmēneša pabalsts tiks palielināts no 106,72 eiro līdz 160 eiro. Palīdzības līmenis bērniem, kuriem diagnosticēta celiakija, tiks palielināts no 106,72 līdz 160 eiro mēnesī.

No 313,43 līdz 413,43 eiro palielināta naudas palīdzība personām ar invaliditāti, kuru stāvoklis cēlies no bērnības slimības un ir nepieciešama aprūpe.

Un daudz citu pabalstu tika palielināti..

Tomēr, lai arī turpmāk saņemtu pabalstus un arī pensijas iedzīvotāji aicināti aizpildīt šo dokumentu.. Lūgums ņemt vērā!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment